مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,023
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

536
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی پارامترهای ژنتیکی و ترکیب پذیری صفات مهم زراعی کنجد با استفاده از روش دی آلل کراس

صفحات

 صفحه شروع 119 | صفحه پایان 140

چکیده

 شناخت و درک صحیح از نوع کنترل ژنتیکی صفات, ترکیب پذیری و ساختار ژنتیکی ارتباط مستقیمی با موفقیت برنامه های به نژادی دارد. در این بررسی پارامتر های ژنتیکی مربوط به صفات زراعی و عملکرد با استفاده از روش یک گریفینگ و مدل مخلوط B برای هفت رقم و لاین کنجد شامل اولتان, داراب1, ورامین 2822, دشتستان2, کرج1, زودرس فلسطینی و TLHE همراه با 42 ترکیب دورگ حاصل از آن ها به صورت دی آلل کامل مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس بیانگر وجود تفاوت معنی دار برای تمام صفات به جز درصد روغن, در بین والدین و دورگ ها, اثر ترکیب پذیری عمومی (GCA) و اثر ترکیب پذیری خصوصی (SCA) بود. واریانس اثر تلاقی های معکوس برای همه صفات به جز صفت عملکرد دانه غیر معنی دار بود. بر اساس نسبت میانگین ترکیب پذیری عمومی به میانگین ترکیب پذیری خصوصی اثر افزایشی ژن ها نقش بیشتری نسبت به اثر غیر افزایشی در کنترل صفات تعداد کپسول در شاخه اصلی, ارتفاع اولین کپسول, طول کپسول ودرصد روغن داشت ودر سایر صفات اثر غیر افزایشی ژن ها بیشتر بود. مقادیر وراثت پذیری عمومی از 48.90 درصد در صفت ارتفاع ساقه زاینده کپسول تا 90.5 در صفت تعداد کپسول در بوته متغیر بود. ارزیابی وراثت پذیری خصوصی نشان دهنده مقادیر بالای این شاخص برای تعداد کپسول در شاخه اصلی با 67.64 درصد و ارتفاع اولین کپسول با 60.43 درصد بود که حاکی از بازده بالای گزینش برای این صفات است. در این بررسی بهترین ترکیب شونده های عمومی در بین لاین های مورد ارزیابی از نظر صفات مورد بررسی شناسایی شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    منصوری، سعداله، اسماعیلف، مقصداله، و آقایی سربرزه، مصطفی. (1395). ارزیابی پارامترهای ژنتیکی و ترکیب پذیری صفات مهم زراعی کنجد با استفاده از روش دی آلل کراس. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، 32-1(1)، 119-140. SID. https://sid.ir/paper/146886/fa

    Vancouver: کپی

    منصوری سعداله، اسماعیلف مقصداله، آقایی سربرزه مصطفی. ارزیابی پارامترهای ژنتیکی و ترکیب پذیری صفات مهم زراعی کنجد با استفاده از روش دی آلل کراس. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)[Internet]. 1395؛32-1(1):119-140. Available from: https://sid.ir/paper/146886/fa

    IEEE: کپی

    سعداله منصوری، مقصداله اسماعیلف، و مصطفی آقایی سربرزه، “ارزیابی پارامترهای ژنتیکی و ترکیب پذیری صفات مهم زراعی کنجد با استفاده از روش دی آلل کراس،” مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، vol. 32-1، no. 1، pp. 119–140، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/146886/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button