مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

985
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

766
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تحمل به شوری چند دورگه بین گونه ای جنس Prunus

صفحات

 صفحه شروع 339 | صفحه پایان 351

چکیده

 در این پژوهش یک رقم بادام (.B Prunus amygdalus) به نام سهند و چهار پایه دورگ بین گونه ای (HS314, HS312, GF677 و HS302) از جنس پرونوس به منظور تعیین میزان تحمل آن ها به شوری 1.5, 3, 6 و 9 dSm-1 ارزیابی شدند. برای تهیه محلول شور از ترکیب نمک های MgSO4, NaCl, Na2SO4 و CaCl2 به ترتیب به نسبت های 12.8, 11.1, 10.2 و 20.7 استفاده شد. بر اساس نتایج به دست آمده, شوری اثر منفی در مقدار کلروفیل برگ, سطح برگ و وزن خشک ریشه و ساقه داشت. اگر چه غلظت پرولین برگ با افزایش سطوح شوری افزایش داشت اما در این خصوص ژنوتیپ ها عکس العمل متفاوتی از خود نشان دادند. در سطوح شوری بالا (dSm-1 6 و 9) اغلب پاسخ های فیزیولوژیکی و مرفولوژیکی گیاهان معنی دار بود ولی در سطوح شوری پائین (dSm-1 1.5 و 3) اثر منفی در شاخص های رویشی گیاهان مشاهده نشد. تغییرات پرولین برگ در سطوح مختلف شوری معنی دار بود و پائین ترین مقدار آن مربوط به بادام رقم سهند و بیشترین مقدار آن مربوط به دورگ HS302 بود. کلروفیل کل و کلروفیل b با افزایش سطوح شوری کاهش معنی داری داشتند ولی این کاهش در مورد کلروفیل a معنی دار نبود.اثر شوری در رابطه با غلظت یون های K+, Mg2+, Ca2+, Na+ و -Cl در ریشه و برگ در ژنوتیپ ها و رقم سهند متفاوت بود, به طوری که مقادیر Mg2+, -Cl و +Na و نسبت /K++Na برگ در تمام ژنوتیپ ها با تنش شوری کاهش داشت ولی روی غلظت +K و +Ca2 و نسبت +Na+Ca2 اثر شوری معنی دار نبود. بر اساس صفات اندازه گیری شده GF677 و HS314 به عنوان دورگه های هلو و بادام در مقایسه با سایر ژنوتیپ ها و رقم سهند از تحمل بیشتری برخوردار بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دژم پور، جلیل، علی اصغرزاده، ناصر، گریگوریان، وازگین، و مجیدی هروان، اسلام. (1391). ارزیابی تحمل به شوری چند دورگه بین گونه ای جنس Prunus. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، 28-1(3)، 339-351. SID. https://sid.ir/paper/146920/fa

    Vancouver: کپی

    دژم پور جلیل، علی اصغرزاده ناصر، گریگوریان وازگین، مجیدی هروان اسلام. ارزیابی تحمل به شوری چند دورگه بین گونه ای جنس Prunus. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)[Internet]. 1391؛28-1(3):339-351. Available from: https://sid.ir/paper/146920/fa

    IEEE: کپی

    جلیل دژم پور، ناصر علی اصغرزاده، وازگین گریگوریان، و اسلام مجیدی هروان، “ارزیابی تحمل به شوری چند دورگه بین گونه ای جنس Prunus،” مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، vol. 28-1، no. 3، pp. 339–351، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/146920/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button