مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

451
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

514
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرپذیری های عناصر غذایی، ویژگی های رشدی و فیزیولوژیک در چند رقم و دورگه بین گونه ای انگور در شرایط تنش شوری ناشی از کلرید سدیم

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 44

چکیده

 انتخاب انگورهای متحمل به شوری به عنوان پایه یا رقم و یافتن شاخص-هایی برای غربال ژنوتیپ های متحمل, بسیار اهمیت دارد. به این منظور تأثیر چند غلظت کلرید سدیم (0, 50, 100 و 150 میلی مولار) روی طول ریشه, وزن خشک ریشه و ساقه, شدت آسیب های شوری, پرولین, قندهای محلول, محتوای آب نسبی, میزان سدیم, کلر, پتاسیم و نیترات برگ رقم های رشه, ریش بابا, ات اوزوم, سایانی و دو دورگه ی بین گونه ای در قالب آزمایش فاکتوریل با پایه ی بلوک کامل تصادفی در سه تکرار درون گلدان در شرایط هوای آزاد بررسی شد. میزان رشد, وزن خشک ریشه و ساقه و RWC با افزایش شوری, کاهش یافتند. شوری در چند رقم باعث افزایش میزان پرولین و قندهای محلول شد, کمترین تجمع سدیم و کلر در برگ های دورگ H6 و رقم های سایانی و رشه دیده شد. در غلظت های بالای شوری پتاسیم و نیترات برگ کاهش یافت. کمترین آسیب های شوری در دورگ ها و رقم رشه مشاهده شد. در غلظت 150 میلی مولار تنها H6 تحمل مناسبی را نشان داد. بر پایه ی میزان تجمع سدیم و کلر برگ و آسیب های وارده به شاخه و برگ و میزان رشد در بین رقم ها, رشه و در بین دورگ ها, H6 تحمل نسبی به شوری نشان دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دولتی بانه، حامد. (1395). بررسی تغییرپذیری های عناصر غذایی, ویژگی های رشدی و فیزیولوژیک در چند رقم و دورگه بین گونه ای انگور در شرایط تنش شوری ناشی از کلرید سدیم. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 47(1 )، 33-44. SID. https://sid.ir/paper/148226/fa

    Vancouver: کپی

    دولتی بانه حامد. بررسی تغییرپذیری های عناصر غذایی, ویژگی های رشدی و فیزیولوژیک در چند رقم و دورگه بین گونه ای انگور در شرایط تنش شوری ناشی از کلرید سدیم. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1395؛47(1 ):33-44. Available from: https://sid.ir/paper/148226/fa

    IEEE: کپی

    حامد دولتی بانه، “بررسی تغییرپذیری های عناصر غذایی, ویژگی های رشدی و فیزیولوژیک در چند رقم و دورگه بین گونه ای انگور در شرایط تنش شوری ناشی از کلرید سدیم،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 47، no. 1 ، pp. 33–44، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148226/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button