مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

628
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

499
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ژنتیکی برخی از صفات کیفیت تغذیه ای در برنج

صفحات

 صفحه شروع 445 | صفحه پایان 461

چکیده

 هفت رقم برنج به نام های حسنی, دیلمانی, سپیدرود, شاه پسند, صالح, ندا, IRFAON215 و بذرهای حاصل از تلاقی نیمه دای آلل آن ها در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1388 کاشته شدند. صفات میزان پروتئین و مقدار عناصر فسفر, پتاسیم, آهن, روی و منگنز در بذرهای حاصل از آن ها اندازه گیری شد. نتایج تجزیه واریانس نشان دهنده وجود تفاوت های معنی دار بین ژنوتیپ ها برای تمام صفات مورد مطالعه بود. ترکیب پذیری عمومی و خصوصی برای تمام صفات معنی دار بود. پایین بودن نسبت ژنتیکی و نسبت پایین اثر ترکیب پذیری عمومی به اثر ترکیب پذیری خصوصی نشان دهنده سهم بیشتر اثر غیرافزایشی ژن ها در مقایسه با اثر افزایشی در کنترل تمام صفات بود. وراثت پذیری عمومی برای صفات میزان پروتئین و مقدار عناصر پتاسیم, آهن, روی و منگنز بالا برآورد شد. ارقام بومی حسنی, دیلمانی و شاه پسند مقادیر بالایی از پروتئین و مقدار عناصر پتاسیم, فسفر, آهن و روی داشتند و از ترکیب پذیری عمومی بالایی نیز برخوردار بودند, بنابراین می توان از آن ها به عنوان مواد اصلاحی مناسب برای دستیابی به ارقامی با میزان بالای این صفات استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریفی، پیمان، و اسلامی، علیرضا. (1391). اثر ژنتیکی برخی از صفات کیفیت تغذیه ای در برنج. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، 28-1(3)، 445-461. SID. https://sid.ir/paper/146924/fa

    Vancouver: کپی

    شریفی پیمان، اسلامی علیرضا. اثر ژنتیکی برخی از صفات کیفیت تغذیه ای در برنج. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)[Internet]. 1391؛28-1(3):445-461. Available from: https://sid.ir/paper/146924/fa

    IEEE: کپی

    پیمان شریفی، و علیرضا اسلامی، “اثر ژنتیکی برخی از صفات کیفیت تغذیه ای در برنج،” مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، vol. 28-1، no. 3، pp. 445–461، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/146924/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا