مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

882
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

598
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب پذیری لاین ها و ارقام برنج با استفاده از تجزیه دی آلل

صفحات

 صفحه شروع 131 | صفحه پایان 139

چکیده

 به منظور بررسی عمل ژن ها و ترکیب پذیری عمومی و خصوصی در 3 لاین و 3 رقم برنج از لحاظ صفات عملکرد دانه, تعداد پنجه بارور در بوته, تعداد دانه در خوشه, طول دوره رشد, ارتفاع بوته, طول خوشه, طول برگ پرچم, طول و عرض دانه از طرح دی آلل کراس 6×6 یک طرفه استفاده گردید. در سال 1382 والدین و نتاج حاصل از آنها در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در موسسه تحقیقات برنج کشور واقع در رشت, کشت گردیدند. نتایج تجزیه واریانس حاکی از وجود تفاوت های ژنتیکی بین ژنوتیپ ها برای تمامی صفات بود. نتایج تجزیه دی آلل بر اساس روش دوم گریفینگ نشان داد که اثر ترکیب پذیری عمومی (GCA) و خصوصی (SCA) برای همه صفات در سطح آماری 1% معنی دار است. نسبت میانگین مربعات GCA به SCA در مورد صفات تعداد پنجه بارور, طول برگ پرچم, طول و عرض دانه معنی دار بود. در نتیجه برای این صفات بیشترین سهم واریانس ژنتیکی به واریانس افزایشی اختصاص دارد. قابلیت وراثت پذیری خصوصی آنها به ترتیب 0.53, 0.52, 0.65 و 0.68 برآورد شد. برای صفات عملکرد دانه, تعداد دانه در خوشه, طول دوره رشد, ارتفاع بوته و طول خوشه اثر غیرافزایشی ژن ها نقش مهمی داشت و تحلیل گرافیکی نتایج نشان داد که کنترل ژنتیکی این صفات بصورت فوق غالبیت است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صادقی، سیدمصطفی، سمیع زاده، حبیب اله، و اله قلی پور، مهرزاد. (1389). بررسی ترکیب پذیری لاین ها و ارقام برنج با استفاده از تجزیه دی آلل. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 41(1)، 131-139. SID. https://sid.ir/paper/153754/fa

    Vancouver: کپی

    صادقی سیدمصطفی، سمیع زاده حبیب اله، اله قلی پور مهرزاد. بررسی ترکیب پذیری لاین ها و ارقام برنج با استفاده از تجزیه دی آلل. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1389؛41(1):131-139. Available from: https://sid.ir/paper/153754/fa

    IEEE: کپی

    سیدمصطفی صادقی، حبیب اله سمیع زاده، و مهرزاد اله قلی پور، “بررسی ترکیب پذیری لاین ها و ارقام برنج با استفاده از تجزیه دی آلل،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 41، no. 1، pp. 131–139، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/153754/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button