مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,130
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,034
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر روش های فرآوری علوفه اسپرس بر قابلیت هضم، تجزیه پذیری، فراسنجه های خونی و شکمبه ای گاوهای هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 103

چکیده

 این پژوهش به منظور تعیین اثر غیرفعال کردن ترکیبات فنولیک موجود در علوفه خشک اسپرس با استفاده از پلی اتیلن گلیکول (وزن مولکولی 6000) و آب بر تجزیه پذیری, قابلیت هضم و فراسنجه های خونی و شکمبه ای گاوهای هلشتاین انجام گرفت. از 3 راس گاو غیرشیرده هلشتاین بالغ چند بار زایش, در قالب طرح چرخشی متوازن و با 3 جیره غذایی و 3 دوره 17 روزه (10 روز عادت پذیری و 7 روز جمع آوری نمونه) استفاده گردید. میزان تانن های متراکم قابل استخراج علوفه شاهد 21.3 گرم بر کیلوگرم ماده خشک بود که در اثر هر دو روش فرآوری بیش از 90 درصد کاهش یافت. فرآوری ها سبب افزایش معنی دار قابلیت هضم ماده آلی, پروتئین خام و دیواره سلولی و انرژی قابل متابولیسم علوفه اسپرس شد (P<0.05). غلظت کل اسیدهای چرب فرار در شکمبه و نسبت های مولی آنها تحت تاثیر روش های فرآوری قرار نگرفت. فرآوری علوفه اسپرس توانست 2 ساعت پس از خوراک دهی به صورت معنی داری سبب افزایش نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه گردد (P<0.05). میزان گلوکز, اوره و کراتینین پلاسمای خون گاوها تحت تاثیر فراوری ها قرار نگرفت. تجزیه پذیری ماده خشک علوفه اسپرس در حیوانات مصرف کننده علوفه فرآوری شده با پلی اتیلن گلیکول نسبت به شاهد و فرآوری با آب بصورت معنی داری بالاتر بود (P<0.05). با توجه به نتایج حاصل از این آزمایش می توان عنوان کرد که فرآوری علوفه خشک اسپرس با پلی اتیلن گلیکول و آب به منظور کاهش ترکیبات فنولیک سبب افزایش قابلیت دسترسی مواد مغذی بخصوص نیتروژن شد. بین این دو روش فرآوری, فرآوری با آب قابلیت استفاده در شرایط عملی در دامداری های کشور را دارا می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خلیل وندی بهروزیار، حامد، رضایزدی، کامران، و دهقان بنادکی، مهدی. (1390). تاثیر روش های فرآوری علوفه اسپرس بر قابلیت هضم, تجزیه پذیری, فراسنجه های خونی و شکمبه ای گاوهای هلشتاین. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 21(1)، 89-103. SID. https://sid.ir/paper/147481/fa

    Vancouver: کپی

    خلیل وندی بهروزیار حامد، رضایزدی کامران، دهقان بنادکی مهدی. تاثیر روش های فرآوری علوفه اسپرس بر قابلیت هضم, تجزیه پذیری, فراسنجه های خونی و شکمبه ای گاوهای هلشتاین. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1390؛21(1):89-103. Available from: https://sid.ir/paper/147481/fa

    IEEE: کپی

    حامد خلیل وندی بهروزیار، کامران رضایزدی، و مهدی دهقان بنادکی، “تاثیر روش های فرآوری علوفه اسپرس بر قابلیت هضم, تجزیه پذیری, فراسنجه های خونی و شکمبه ای گاوهای هلشتاین،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 21، no. 1، pp. 89–103، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147481/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button