مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

805
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

529
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر افزودن آنزیم به جیره غذایی بر پایه ذرت- کنجاله سویا بر مقادیر انرژی قابل متابولیسم و ابقاء ظاهری نیتروژن در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 78

چکیده

 زمینه مطالعه: افزودن آنزیم اگزوژنوس موجب بهبود انرژی قابل متابولیسم جیره غذایی جوجه های گوشتی می گردد. هدف: این آزمایش به منظور بررسی اثرات افزودن آنزیم بر قابلیت متابولیسم ماده خشک و پروتئین خام, ابقاء ظاهری نیتروژن و بهبود انرژی قابل متابولیسم ظاهری (AMEn) جیره غذایی جوجه های گوشتی انجام شد. روش کار: در این آزمایش از 200 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه در قالب طرح کاملا تصادفی به روش فاکتوریل 3×2×4 با چهار سطح انرژی قابل متابولیسم (2750, 2850, 2950 و 3050 کیلوکالری در کیلوگرم) و افزودن دو سطح آنزیم اگزوژنوس ناتوزایم-پی (0 و 450 میلی گرم در کیلوگرم) در جیره غذایی و در سه دوره آغازین, رشد و پایانی انجام شد. نتایج: قابلیت متابولیسم ظاهری ماده خشک با افزایش سطوح انرژی جیره افزایش (P<0.0001) و افزودن آنزیم قابلیت متابولیسم ظاهری ماده خشک را به میزان 1.8 درصد افزایش داد (P<0.0002). ابقاء ظاهری نیتروژن با افزایش سطح انرژی قابل متابولیسم جیره های غذایی, افزایش یافت (P<0.001). افزودن آنزیم به جیره های غذایی باعث افزایش ابقاء ظاهری نیتروژن به میزان 2.63 درصد شد (P<0.0001). مقادیر AMEn به طور معنی داری تحت تاثیر سطح انرژی (P<0.0001) و آنزیم قرار گرفت (P<0.0027). افزودن آنزیم میانگین مقدار AMEn را 52 کیلوکالری در کیلوگرم افزایش داد. اثرات دوره رشد بر ابقاء ظاهری نیتروژن (P<0.0001) و قابلیت متابولیسم ظاهری ماده خشک (P<0.0007) معنی دار بود و بیشترین مقدار آن ها به ترتیب در دوره رشد و آغازین حاصل شد. اثرات متقابل دو و سه طرفه سطوح آنزیم, انرژی قابل متابولیسم و دوره رشد بر صفات مورد مطالعه معنی دار نبود. نتیجه گیری نهایی: افزودن آنزیم به جیره های غذایی بر پایه ذرت- کنجاله سویا باعث بهبود قابلیت متابولیسم ظاهری ماده خشک, ابقاء ظاهری نیتروژن و AMEn می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کلوندی، امید، جان محمدی، حسین، و قشلاق علیایی، مجید. (1394). تاثیر افزودن آنزیم به جیره غذایی بر پایه ذرت- کنجاله سویا بر مقادیر انرژی قابل متابولیسم و ابقاء ظاهری نیتروژن در جوجه های گوشتی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 25(1)، 65-78. SID. https://sid.ir/paper/147498/fa

    Vancouver: کپی

    کلوندی امید، جان محمدی حسین، قشلاق علیایی مجید. تاثیر افزودن آنزیم به جیره غذایی بر پایه ذرت- کنجاله سویا بر مقادیر انرژی قابل متابولیسم و ابقاء ظاهری نیتروژن در جوجه های گوشتی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1394؛25(1):65-78. Available from: https://sid.ir/paper/147498/fa

    IEEE: کپی

    امید کلوندی، حسین جان محمدی، و مجید قشلاق علیایی، “تاثیر افزودن آنزیم به جیره غذایی بر پایه ذرت- کنجاله سویا بر مقادیر انرژی قابل متابولیسم و ابقاء ظاهری نیتروژن در جوجه های گوشتی،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 25، no. 1، pp. 65–78، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147498/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا