مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,813
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

984
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات استفاده از جیره های غذایی حاوی سطوح پایین کلسیم و فسفر قابل دسترس برعملکرد جوجه های گوشتی نر

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 102

چکیده

 در این پژوهش اثرات سطوح متفاوت کلسیم و فسفر قابل استفاده جیره بر عملکرد رشد, درصد خاکستر استخوان درشت نی, ابقا کلسیم و فسفر, و برخی از فاکتورهای خونی در جوجه های گوشتی نر بررسی شد. 540 قطعه جوجه خروس گوشتی یکروزه از سویه آربور ایکرز پلاس در قالب طرح کاملا تصادفی به صورت فاکتوریل 3×3 با 9 تیمار و 4 تکرار و 15 قطعه جوجه در هر واحد آزمایشی مورد استفاده قرار گرفت. جوجه ها با سه سطح کلسیم جیره (به میزان توصیه شده توسط انجمن ملی تحقیقات در سال 1994, 80 درصد میزان توصیه شده و 60 درصد میزان توصیه شده) و سه سطح فسفر قابل استفاده جیره (به میزان توصیه شده توسط انجمن ملی تحقیقات در سال 1994, 80 درصد میزان توصیه شده و 60 درصد میزان توصیه شده) از 7 تا 45 روزگی تغذیه شدند. درصد خاکستر استخوان درشت نی و فاکتورهای خونی در سن 28 روزگی, افزایش وزن, خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی در سن 42 روزگی و قابلیت هضم مواد مغذی در سن 45 روزگی مورد اندازه گیری قرار گرفت. جیره های مورد آزمایش از نظر مقدار انرژی, پروتئین خام و سایر مواد مغذی به جز کلسیم و فسفر قابل دسترس, یکسان بودند. نتایج نشان داد که کاهش سطح کلسیم جیره سبب بهبود افزایش وزن, افزایش مصرف خوراک, کاهش سطح کلسیم سرم, افزایش سطح فسفر سرم, افزایش فعالیت آلکالین فسفاتاز و افزایش قابلیت هضم ظاهری کلسیم گردید (P<0.05) کاهش سطح فسفر قابل دسترس جیره نیز سبب کاهش وزن, کاهش مصرف خوراک, کاهش سطح فسفر سرم, کاهش فعالیت آلکالین فسفاتاز, افزایش قابلیت هضم ظاهری فسفر و کاهش خاکستر استخوان گردید (P<0.05) در کل دوره آزمایشی, ضریب تبدیل غذایی توسط سطوح مختلف کلسیم و جیره غذایی تحت تاثیر قرار نگرفت. اثرات متقابل سطوح مختلف کلسیم و فسفر قابل دسترس روی وزن زنده, مصرف خوراک, قابلیت هضم ظاهری کلسیم و فسفر, کلسیم و فسفر سرم, فعالیت آلکالین فسفاتاز و خاکستر درشت نی معنی دار بود (P<0.05) بر اساس نتایج این آزمایش می توان نتیجه گیری نمود که سطوح کلسیم پیشنهاد شده توسط انجمن ملی تحقیقات در سال 1994 برای جوجه های گوشتی امروزی اضافی است, اما سطوح فسفر قابل دسترس توصیه شده در دوره های مختلف, کافی به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قبادی، یاسمن، حسن آبادی، احمد، و شهرامی، احسان. (1389). اثرات استفاده از جیره های غذایی حاوی سطوح پایین کلسیم و فسفر قابل دسترس برعملکرد جوجه های گوشتی نر. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 4/20(2)، 89-102. SID. https://sid.ir/paper/147528/fa

    Vancouver: کپی

    قبادی یاسمن، حسن آبادی احمد، شهرامی احسان. اثرات استفاده از جیره های غذایی حاوی سطوح پایین کلسیم و فسفر قابل دسترس برعملکرد جوجه های گوشتی نر. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1389؛4/20(2):89-102. Available from: https://sid.ir/paper/147528/fa

    IEEE: کپی

    یاسمن قبادی، احمد حسن آبادی، و احسان شهرامی، “اثرات استفاده از جیره های غذایی حاوی سطوح پایین کلسیم و فسفر قابل دسترس برعملکرد جوجه های گوشتی نر،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 4/20، no. 2، pp. 89–102، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147528/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button