مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,112
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

580
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین اثر فرآوری بر ارزش غذایی دانه جو و مقایسه ضرایب قابلیت هضم جیره های متاثر از این فرآیند و منابع نیتروژنه مختلف در گوسفند مهربان

صفحات

 صفحه شروع 103 | صفحه پایان 113

چکیده

 این مطالعه به منظور بررسی اثر پرک کردن بر ارزش غذایی دانه جو و مقایسه ضرایب قابلیت هضم جیره های متاثر از این فرآیند به همراه استفاده از دو منبع نیتروژن (اوره و کنجاله سویا) در گوسفند مهربان اجرا شد. در این تحقیق از شش راس گوسفند نر مهربان در قالب طرح چرخشی استفاده گردید. جیره های آزمایشی این بررسی بر اساس درصد ماده خشک عبارتند از: جیره 1 (ساقه یونجه 30% و جو معمولی 70%), جیره 2 (ساقه یونجه 30% و جو پرک شده 70%), جیره 3 (ساقه یونجه 30%, جو معمولی 69.17% و اوره 0.83%), جیره 4 (ساقه یونجه 30%, جو پرک شده 69.17% و اوره 0.83% ), جیره 5 (ساقه یونجه 30%, جو معمولی 62.45% و کنجاله سویا 67.35%) و جیره 6 (ساقه یونجه 30%, جو پرک شده 62.65% و کنجاله سویا 7.35). قابلیت هضم چربی خام جیره اول با جیره دوم اختلاف معنی داری داشت (P<0.05 و سایر ضرایب هضمی مواد مغذی اختلاف معنی داری نداشتند (P>0.05). همچنین ضرایب قابلیت هضم محاسبه شده دانه جو کامل و پرک شده به جزء بخش چربی خام با یکدیگر تفاوت معنی داری نداشتند (P>0.05) و پرک کردن باعث تغییرات چشمگیر در گوارش پذیری دانه جو نشد. مقایسه شش جیره آزمایشی نشان داد که قابلیت هضم  مواد مغذی جیره ها بویژه پروتئین خام و چربی خام بطور معنی داری تحت تاثیر اثر جیره قرار داشتند (P<0.05) و تنها ضریب هضمی عصاره عاری از نیتروژن در بین جیره ها فاقد اختلاف معنی داری بود (P>0.05) از نتایج حاصل نتیجه گیری شد که فرآیند پرک کردن دانه جو بر قابلیت هضم مواد مغذی جیره و ارزش غذایی دانه جو در گوسفندان موثر نیست ولی استفاده از منابع نیتروژن پروتئینی و غیر پروتئینی در جیره قابلیت هضم مواد مغذی کل جیره را تحت تاثیر قرار می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افشار، سلمان، طباطبایی، محمدمهدی، ساکی، علی اصغر، و زمانی، پویا. (1389). تعیین اثر فرآوری بر ارزش غذایی دانه جو و مقایسه ضرایب قابلیت هضم جیره های متاثر از این فرآیند و منابع نیتروژنه مختلف در گوسفند مهربان. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 4/20(2)، 103-113. SID. https://sid.ir/paper/147529/fa

    Vancouver: کپی

    افشار سلمان، طباطبایی محمدمهدی، ساکی علی اصغر، زمانی پویا. تعیین اثر فرآوری بر ارزش غذایی دانه جو و مقایسه ضرایب قابلیت هضم جیره های متاثر از این فرآیند و منابع نیتروژنه مختلف در گوسفند مهربان. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1389؛4/20(2):103-113. Available from: https://sid.ir/paper/147529/fa

    IEEE: کپی

    سلمان افشار، محمدمهدی طباطبایی، علی اصغر ساکی، و پویا زمانی، “تعیین اثر فرآوری بر ارزش غذایی دانه جو و مقایسه ضرایب قابلیت هضم جیره های متاثر از این فرآیند و منابع نیتروژنه مختلف در گوسفند مهربان،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 4/20، no. 2، pp. 103–113، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147529/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button