مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

731
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

577
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تغییرات دمای محیط بر گوارش پذیری مواد مغذی در جیره های حاوی سطوح مختلف دانه جو در گوسفند مهربان

صفحات

 صفحه شروع 243 | صفحه پایان 252

چکیده

 این آزمایش جهت تعیین گوارش پذیری مواد مغذی چهار جیره طی دو سال متوالی و در دو فصل گرم و سرد (تابستان و زمستان) با استفاده از 8 راس گوسفند نر مهربان به روش in vivo و به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. جیره های مورد آزمایش شامل علوفه (100% ساقه یونجه) و ساقه یونجه به همراه سطوح مختلف دانه جو (40, 50 و 70 درصد) بود. پس از تعیین ترکیب شیمیایی خوراک, مدفوع و باقی مانده احتمالی خوراک (بر اساس ماده خشک), قابلیت هضم مواد مغذی جیره در فصول سرد و گرم و در دو سال اندازه گیری شد. داده های به دست آمده نشان داد که سال, فصل, جیره و اثرات متقابل بین آن ها بر گوارش پذیری مواد مغذی جیره اثرگذار است. در بین مواد مغذی فوق که تحت تاثیر عوامل یاد شده قرار گرفته بود, تغییرات قابلیت هضم پروتئین خام و الیاف خام قابل توجه بود. به طوری که سرما باعث افزایش گوارش پذیری پروتئین خام و کاهش گوارش پذیری الیاف خام جیره گردید. عکس حالت فوق در شرایط گرما مشاهده شد. با توجه به نتایج به دست آمده, به نظر می رسد که به منظور ارائه الگوی مناسب تغذیه, احداث ساختمان و تاسیسات دام, بایست عوامل بیشتری در چنین آزمایش هایی بررسی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    طباطبایی، محمدمهدی، زابلی، خلیل، احمدی، احمد، ساکی، علی اصغر، سبزی پرور، علی اکبر، و اخضر، محمدتقی. (1387). اثر تغییرات دمای محیط بر گوارش پذیری مواد مغذی در جیره های حاوی سطوح مختلف دانه جو در گوسفند مهربان. پژوهش کشاورزی، 8(1 (الف))، 243-252. SID. https://sid.ir/paper/84750/fa

    Vancouver: کپی

    طباطبایی محمدمهدی، زابلی خلیل، احمدی احمد، ساکی علی اصغر، سبزی پرور علی اکبر، اخضر محمدتقی. اثر تغییرات دمای محیط بر گوارش پذیری مواد مغذی در جیره های حاوی سطوح مختلف دانه جو در گوسفند مهربان. پژوهش کشاورزی[Internet]. 1387؛8(1 (الف)):243-252. Available from: https://sid.ir/paper/84750/fa

    IEEE: کپی

    محمدمهدی طباطبایی، خلیل زابلی، احمد احمدی، علی اصغر ساکی، علی اکبر سبزی پرور، و محمدتقی اخضر، “اثر تغییرات دمای محیط بر گوارش پذیری مواد مغذی در جیره های حاوی سطوح مختلف دانه جو در گوسفند مهربان،” پژوهش کشاورزی، vol. 8، no. 1 (الف)، pp. 243–252، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/84750/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button