مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,520
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

722
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه عصاره های روغنی آویشن و میخک و قارچ کش ایمازالیل بر پوسیدگی کپک آبی (Penicillium italicum) میوه های مرکبات در انبار سرد

صفحات

 صفحه شروع 231 | صفحه پایان 237

چکیده

 یکی از مهم ترین علل ایجاد ضایعات پس از برداشت مرکبات, عوامل بیماری زا هستند. آزمایش هایی در قالب طرح کاملا تصادقی با چهار تکرار در سال های 1383-1384 روی لیمو شیرین و پرتقال والسیا به اجرا در آمد. تیمارها شامل عصاره های روغنی خالص و محلول در الکل 25 درصد, با غلظت های 0.1, 0.3 و 0.5 درصد و ایمازالیل (2 میلی لیتر در لیتر) بود. کاربرد عصاره های روغنی خالص میخک و آویشن روی پرتقال والنسیا در سال 1383 موجب کاهش پوسیدگی از 90 درصد در شاهد به ترتیب به صفر و 12.5 درصد شدند. عصاره های خالص میخک و آویشن در سال اول آزمایش پوسیدگی میوه های لیمو شیرین را از 90 درصد در شاهد به ترتیب به صفر و 6 درصد کاهش دادند. در سال دوم نیز نتایج مشابهی به دست آمد و عصاره های خالص روغن میخک و آویشن پوسیدگی لیمو شیرین را از 90درصد شاهد به صفر رساندند. در سال دوم, عصاره روغنی آویشن در الکل 25 درصد حل شدند و با غلظت های 0.1, 0.3 و 0.5 درصد پوسیدگی را در لیمو شیرین از 85 درصد در شاهد به ترتیب به 65, 41 و 26 درصد کاهش دادند, همچنین عصاره روغنی میخک محلول در الکل 25 درصد با غلظت های 0.1, 0.3 و 0.5 درصد پوسیدگی را به ترتیب به 60,30 و 22.5 درصد کاهش دادند که همگی نسبت به شاهد معنی دار بود. مقایسه اثر عصاره های روغنی خالص میخک و آویشن با قارچ کش از نظر آماری تفاوت معنی داری در کاهش پوسسیدگی نشان نداد. تیمارهای میخک و آویشن در الکل 25 به اندازه قارچکش موثر نبودند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریمی، زهرا، و راحمی، مجید. (1387). مقایسه عصاره های روغنی آویشن و میخک و قارچ کش ایمازالیل بر پوسیدگی کپک آبی (Penicillium italicum) میوه های مرکبات در انبار سرد. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 12(45 (الف))، 231-237. SID. https://sid.ir/paper/14788/fa

    Vancouver: کپی

    کریمی زهرا، راحمی مجید. مقایسه عصاره های روغنی آویشن و میخک و قارچ کش ایمازالیل بر پوسیدگی کپک آبی (Penicillium italicum) میوه های مرکبات در انبار سرد. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1387؛12(45 (الف)):231-237. Available from: https://sid.ir/paper/14788/fa

    IEEE: کپی

    زهرا کریمی، و مجید راحمی، “مقایسه عصاره های روغنی آویشن و میخک و قارچ کش ایمازالیل بر پوسیدگی کپک آبی (Penicillium italicum) میوه های مرکبات در انبار سرد،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 12، no. 45 (الف)، pp. 231–237، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/14788/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button