مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

512
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

470
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره انار در کنترل پوسیدگی ناشی از کپک سبز (Penicillium digitatum) و کپک آبی (P. italicum) در نارنگی

صفحات

 صفحه شروع 171 | صفحه پایان 185

چکیده

 تمایل جهان به سمت استفاده کمتر از آفتکشهای مصنوعی در کشاورزی و بهویژه پس از برداشت است. در حال حاضر علاقه رو به رشدی در استفاده از ترکیبات ضدقارچی طبیعی مانند عصاره گیاهان برای حفاظت از مواد غذایی وجود دارد. به منظور توسعه تولید قارچکشهایی با منشأ طبیعی, این مطالعه فعالیت ضدقارچی عصاره پوست انار (. Punica granatum L) رقم شیرین شهوار در برابر Penicillium italicum و P. digitatum را بررسی کرد. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار روی میوه نارنگی ساتسوما با دو متغیر غلظتهای عصاره الکلی (صفر, 25, 50, 75 و 100 درصد حجمی) و زمان کاربرد عصاره (قبل و بعد از آلودگی) انجام شد. میوهها از چهار طرف با سوراخی به قطر و عمق یک و دو میلیمتر زخمی شدند. تیمارکنترل با غوطهوری میوهها در غلظتهای مشخص از عصاره و سپس با 20 میکرولیتر سوسپانسیون اسپور قارچ با غلظت 106 اسپور در هر میلی لیتر آب هر یک از کپکهای سبز و آبی تلقیح انجام شد. در تیمار درمان پس از تلقیح با اسپور قارچ به همان میزان که در بالا اشاره شد, غوطه وری در غلظتهای مشخص از عصاره انجام گرفت. نتایج نشان داد که عصاره 75 و 100 درصد روی نارنگی ساتسوما اثر ضدمیکروبی داشت و باعث کاهش قطر مسیلیوم و اسپور, شدت پوسیدگی و شاخص آلودگی و افزایش زمان اسپوردهی شد که می تواند به دلیل غلظت بالای ترکیبات فنولی در عصاره خالص پوست انار باشد. تیمار عصاره 100 درصد به طور معنی دار درصد میوه های سالم را در هر دو آزمایش کنترل و درمان کپک آبی و کپک سبز افزایش و درصد کاهش وزن را کاهش داد. نتایج به دست آمده نشان داد که عصاره انار میتواند برای کنترل و درمان مؤثر پوسیدگی ناشی از کپک سبز و آبی در نارنگی پیشنهاد شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گیوی، فاطمه، و غلامی، مهدیه. (1398). اثر عصاره انار در کنترل پوسیدگی ناشی از کپک سبز (Penicillium digitatum) و کپک آبی (P. italicum) در نارنگی. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 9(4 )، 171-185. SID. https://sid.ir/paper/397358/fa

    Vancouver: کپی

    گیوی فاطمه، غلامی مهدیه. اثر عصاره انار در کنترل پوسیدگی ناشی از کپک سبز (Penicillium digitatum) و کپک آبی (P. italicum) در نارنگی. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1398؛9(4 ):171-185. Available from: https://sid.ir/paper/397358/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه گیوی، و مهدیه غلامی، “اثر عصاره انار در کنترل پوسیدگی ناشی از کپک سبز (Penicillium digitatum) و کپک آبی (P. italicum) در نارنگی،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 9، no. 4 ، pp. 171–185، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/397358/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا