Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,000
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

569
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سالیسیلیک اسید در القای مقاومت به سرمازدگی، کنترل پوسیدگی و حفظ کیفیت میوه لیموشیرین (Citrus limetta)

صفحات

 صفحه شروع 211 | صفحه پایان 216

چکیده

 در این مطالعه اثر سطوح مختلف سالیسیلیک اسید بر القای مقاومت به سرمازدگی و کیفیت میوه لیموشیرین مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور میوه لیموشیرین در غلظت های صفر (آب مقطر),‏ 200,‏ 400 و 600 میلی گرم در لیتر سالیسیلیک اسید به صورت غوطه وری به مدت 5 دقیقه تیمار و پس از بسته بندی در کیسه پلاستیکی بصورت تکی به انبار سرد (1±4 درجه سانتی گراد) منتقل و مدت دو ماه نگه داری شدند. یک گروه میوه نیز بدون اعمال هیچ تیماری به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. پس از پایان مدت آزمایش,‏ میوه ها به مدت 5 روز به دمای 25 درجه سانتی گراد منتقل و اثر تیمارها بر درصد میوه های سرمازده,‏ کل مواد جامد محلول,‏ درصد نشت یونی,‏ ویتامین ث و درصد میوه های پوسیده بررسی شد. بر اساس نتایج سالیسیلیک اسید باعث کاهش سرمازدگی,‏ حفظ کیفیت ظاهری و جلوگیری از آب از دست دهی میوه گردید,‏ بدون آنکه اثر نامطلوب بر کیفیت محصول داشته باشد. بیشترین درصد میوه سرمازده در تیمار شاهد و آب مقطر و کمترین آن در تیمار 400 میلی گرم در لیتر سالیسیلیک اسید وجود داشت. از لحاظ میزان کاهش وزن,‏ ویتامین ث و اسید کل,‏ تفاوت معنی داری بین میوه های تیمار شده با سالیسیلیک اسید و شاهد وجود داشت اما هیچگونه اختلاف معنی داری بین آنها از لحاظ میزان مواد جامد محلول و pH عصاره دیده نشد. در مجموع,‏ تیمار 400 میلی گرم در لیتر سالیسیلیک اسید,‏ میوه های با بالاترین کیفیت ظاهری و بیشترین اثر بازدارندگی بر سرمازدگی داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابوطالبی جهرمی، عبدالحسین، بهروزنام جهرمی، بهنام، و پشنگه، زهرا. (1391). اثر سالیسیلیک اسید در القای مقاومت به سرمازدگی, کنترل پوسیدگی و حفظ کیفیت میوه لیموشیرین (Citrus limetta). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 43(2)، 211-216. SID. https://sid.ir/paper/148005/fa

    Vancouver: کپی

    ابوطالبی جهرمی عبدالحسین، بهروزنام جهرمی بهنام، پشنگه زهرا. اثر سالیسیلیک اسید در القای مقاومت به سرمازدگی, کنترل پوسیدگی و حفظ کیفیت میوه لیموشیرین (Citrus limetta). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1391؛43(2):211-216. Available from: https://sid.ir/paper/148005/fa

    IEEE: کپی

    عبدالحسین ابوطالبی جهرمی، بهنام بهروزنام جهرمی، و زهرا پشنگه، “اثر سالیسیلیک اسید در القای مقاومت به سرمازدگی, کنترل پوسیدگی و حفظ کیفیت میوه لیموشیرین (Citrus limetta)،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 43، no. 2، pp. 211–216، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148005/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا