مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

259
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

479
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر اسید سالیسیلیک و کلسیم بر مقاومت به سرمازدگی دانهال های پسته رقم کله قوچی

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 61

چکیده

 برای بررسی تأثیر اسید سالیسیلیک و کلسیم بر مقاومت به سرمازدگی دانهال های پسته, یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در گلخانه انجام شد. تیمارها شامل اسید سالیسیلیک (صفر, 75/0 و 5/1 میلی مولار), کلسیم (صفر, 3 و 6 در هزار) و دما (صفر, 2-و 4-درجه سلسیوس) بودند. نتایج نشان داد که با کاهش دما به 4-درجه سلسیوس, درصد نشت یونی برگ افزایش یافت, لیکن با مصرف توامان اسید سالیسیلیک (5/1 میلی مولار) و کلسیم (6 در هزار) این شاخص مهم سرمازدگی, با کاهش 47 درصدی نسبت به شاهد در همین دما, مواجه گردید. همچنین با کاهش دما (از صفر به 4-درجه سلسیوس), ترکیبات فنلی و قندهای محلول به ترتیب 44 و 31 درصد و غلظت پرولین بیش از دو برابر نسبت به دانهال های شاهد افزایش یافت, اما با مصرف توامان بالاترین غلظت های اسید سالیسیلیک و کلسیم این پارامترهای القاء مقاومت به ترتیب با افزایش 44, 31 و 100 درصدی مواجه گردیدند. نتایج این آزمایش همچنین نشان داد که با کاهش دما, شاخص کلروفیل فلورسانس, کلروفیل کل, کاروتنوئیدها, محتوای پروتئین های محلول و نشاسته کاهش یافت, ولی با مصرف توامان 5/1 میلی مولار اسید سالیسیلیک و تیمار 6 در هزار کلسیم, مقدار این پارامترها نسبت به شاهد افزایش یافت. به طوری که مقدار کلروفیل کل, کاروتنوئیدها, پروتئین و نشاسته به ترتیب 87, 49, 25 و 99 درصد نسبت به شاهد در دمای 4-درجه سلسیوس افزایش و دانهال های پسته را در مقابل تنش سرمایی محافظت نمود. براساس نتایج به دست آمده از این پژوهش, در شرایط تنش سرمایی, مصرف توامان اسید سالیسیلیک و کلسیم, از طریق بهبود پارامترهای فتوسنتزی و افزایش تنظیم کننده های اسمزی, اثرات مخرب سرمازدگی دانهال های پسته را کاهش دادند. . .

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مظفری، وحید، و یزدان پناه، فاطمه. (1398). تأثیر اسید سالیسیلیک و کلسیم بر مقاومت به سرمازدگی دانهال های پسته رقم کله قوچی. تحقیقات کاربردی خاک، 7(4 )، 47-61. SID. https://sid.ir/paper/390318/fa

    Vancouver: کپی

    مظفری وحید، یزدان پناه فاطمه. تأثیر اسید سالیسیلیک و کلسیم بر مقاومت به سرمازدگی دانهال های پسته رقم کله قوچی. تحقیقات کاربردی خاک[Internet]. 1398؛7(4 ):47-61. Available from: https://sid.ir/paper/390318/fa

    IEEE: کپی

    وحید مظفری، و فاطمه یزدان پناه، “تأثیر اسید سالیسیلیک و کلسیم بر مقاومت به سرمازدگی دانهال های پسته رقم کله قوچی،” تحقیقات کاربردی خاک، vol. 7، no. 4 ، pp. 47–61، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/390318/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button