مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

574
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

599
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی روابط عملکرد، صفات مرتبط با عملکرد و کیفیت میوه با استفاده از ضرایب همبستگی و تجزیه خوشه ای در برخی رگه های گوجه فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 801 | صفحه پایان 811

چکیده

 گوجه فرنگی (Lycopersicon esculentum Mill. ) گیاهی از تیره سیب زمینی سانان (Solanaceae) و دومین سبزی پرمصرف جهان است که ارزیابی عملکرد میوه و صفات مؤثر بر آن در گزینش رقم های مطلوب حائز اهمیت می باشد. به منظور بررسی روابط عملکرد, صفات مرتبط با عملکرد و کیفیت میوه در 83 رگه s3 گوجه فرنگی, آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. نتایج تجزیه واریانس تفاوت معنی داری برای رگه ها در تمام صفات مورد بررسی نشان داد. عملکرد میوه همبستگی مثبت و بسیار معنی داری با صفات متوسط تعداد و وزن میوه در هر رگه, طول و قطر میوه, ضخامت پریکارپ و اسید قابل تیتراسیون و همبستگی منفی و معنی داری با صفات تعداد روز تا رسیدگی 50 درصد میوه و شاخص رسیدگی داشت. تجزیه خوشه ای, رگه ها را در پنج گروه قرار داد و برای تمام صفات به جز میزان مواد جامد محلول, تفاوت بسیار معنی داری بین گروه ها وجود داشت. بر اساس مقایسه میانگین گروه های حاصل از تجزیه خوشه ای, رگه های گروه پنجم شامل 282, 269, 260, 280, 276, 244, 213, 247 و 412 زودرس و دارای مقادیر بالای صفات مرتبط با عملکرد میوه بودند. هم چنین بر اساس نمودارهای سه بعدی رسم شده, برخی از رگه ها دارای میزان اسید قابل تیتراسیون و نسبت طول به عرض میوه بالاتر و شاخص رسیدگی پایین تری نسبت به سایر رگه ها بودند و به دلیل خاصیت ماندگاری بالا, به عنوان رگه های مناسب جهت مصارف تازه خوری و فرآوری قابل توجه بوده و می توانند برای تولید هیبریدهای مطلوب استفاده شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بوجاریان، محمد، اسدی قارنه، حسینعلی، و گل آبادی، مریم. (1397). ارزیابی روابط عملکرد, صفات مرتبط با عملکرد و کیفیت میوه با استفاده از ضرایب همبستگی و تجزیه خوشه ای در برخی رگه های گوجه فرنگی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 49(3 )، 801-811. SID. https://sid.ir/paper/148154/fa

    Vancouver: کپی

    بوجاریان محمد، اسدی قارنه حسینعلی، گل آبادی مریم. ارزیابی روابط عملکرد, صفات مرتبط با عملکرد و کیفیت میوه با استفاده از ضرایب همبستگی و تجزیه خوشه ای در برخی رگه های گوجه فرنگی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1397؛49(3 ):801-811. Available from: https://sid.ir/paper/148154/fa

    IEEE: کپی

    محمد بوجاریان، حسینعلی اسدی قارنه، و مریم گل آبادی، “ارزیابی روابط عملکرد, صفات مرتبط با عملکرد و کیفیت میوه با استفاده از ضرایب همبستگی و تجزیه خوشه ای در برخی رگه های گوجه فرنگی،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 49، no. 3 ، pp. 801–811، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148154/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button