مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

894
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

851
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پوشش خوراکی آلژینات سدیم بر ماندگاری میوه توت فرنگی رقم گاویوتا (Fragaria ananassa)

صفحات

 صفحه شروع 515 | صفحه پایان 526

چکیده

 مصرف توت فرنگی تازه به دلیل داشتن ویتامین, فنل, آنتوسیانین و دیگر مواد پاداکسنده که در پیشگیری از سرطان و بیماری های مختلف مؤثر است افزایش بسیاری داشته, ولی کاهش ویژگی های کمی و کیفی این محصول در طی نگهداری و عرضه به بازار, یکی از چالش های مهم محسوب می شود. استفاده از فیلم ها و پوشش های خوراکی, به دلیل دارا بودن مواد طبیعی و عدم ایجاد آلودگی های زیست محیطی, رو به گسترش است و نتایج مثبتی ازجمله کاهش افت وزن, سرعت رسیدن, حفظ رنگ و خواص حسی و ظاهری میوه ها و سبزی ها را به دنبال داشته است. این پژوهش به منظور بررسی تأثیر پوشش خوراکی آلژینات سدیم بر ماندگاری میوه توت فرنگی نگهداری شده در دمای 1± 4 درجه سلسیوس انجام گرفت. تیمارها شامل شاهد (آب مقطر), آلژینات سدیم یک, دو و سه درصد و دوره انبارمانی به مدت 7 و 14 روز با 4 تکرار تهیه شدند. طی انبارمانی, شاخص های درخشندگی, کروما, میزان سفتی, اسید کل, ویتامین ث, فنل, فعالیت پاداکسندگی و آنتوسیانین کاهش یافت؛ اما کاربرد پوشش, سبب حفظ این شاخص ها گردید؛ به طوری که در بین تیمارهای این آزمایش, تیمار آلژینات دو درصد تأثیر بیشتری در حفظ این صفات داشت؛ علاوه بر این, با گذشت زمان انبارمانی, فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز, کاهش وزن و pH افزایش یافت. کاربرد پوشش خوراکی آلژینات سدیم دو درصد تا 14 روز سبب حفظ سطوح پایین تر pH و فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز شده و کاهش وزن را نیز به طور مؤثری کنترل نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پورعزیز، سولماز، ناظوری، فاطمه، میردهقان، سیدحسین، و اسماعیلی زاده، مجید. (1398). اثر پوشش خوراکی آلژینات سدیم بر ماندگاری میوه توت فرنگی رقم گاویوتا (Fragaria ananassa). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 50(3 )، 515-526. SID. https://sid.ir/paper/148181/fa

    Vancouver: کپی

    پورعزیز سولماز، ناظوری فاطمه، میردهقان سیدحسین، اسماعیلی زاده مجید. اثر پوشش خوراکی آلژینات سدیم بر ماندگاری میوه توت فرنگی رقم گاویوتا (Fragaria ananassa). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1398؛50(3 ):515-526. Available from: https://sid.ir/paper/148181/fa

    IEEE: کپی

    سولماز پورعزیز، فاطمه ناظوری، سیدحسین میردهقان، و مجید اسماعیلی زاده، “اثر پوشش خوراکی آلژینات سدیم بر ماندگاری میوه توت فرنگی رقم گاویوتا (Fragaria ananassa)،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 50، no. 3 ، pp. 515–526، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148181/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button