مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

988
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثرات غلظت های مختلف پوشش خوراکی سدیم آلژینات بر عمر ماندگاری سردخانه ای ماهی کیلکای شکم خالی

صفحات

 صفحه شروع 654 | صفحه پایان 662

چکیده

 در این تحقیق که در مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان انجام شد, گروه شاهد به عنوان تیمار 1 در نظر گرفته شد و اثر پوشش خوراکی سدیم آلژینات با غلظت های 0.25 در صد W/V (تیمار 2), 0.75 درصد W/V (تیمار 3), 1.25 درصد W/V (تیمار 4) و 1.75 درصد W/V (تیمار 5) بر عمر ماندگاری ماهی کیلکای شکم خالی در سردخانه بررسی شد. نمونه های آماده شده ماهی کیلکا به مدت یک ساعت به روش غوطه وری پوشش داده شدند. نمونه های بدون پوشش و پوشش دار در 75 بسته 250 گرمی با پوشش سلوفان قرار گرفتند و آزمایشات شیمیایی شامل اندازه گیری درصد رطوبت, خاکستر, پروتئین, مواد ازته فرار (TVN) و درصد چربی در فاز صفر, 1, 2, 3 و 4 ماه نگهداری در سردخانه با دمای انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS16.0, تست ANOVA one way و آزمون توکی در سطح معنی داری 5 درصد استفاده شد. بر اساس نتایج بدست آمده میانگین درصد رطوبت نمونه ها در طی فاز صفر, 1, 2, 3 و 4 ماه کاهش معنی دار و حتی با افزایش غلظت سدیم آلژینات نیز کاهش معنی داری نشان داد. میانگین درصد خاکستر و پروتئین نمونه ها فاقد اختلاف معنی دار بوده است. میانگین TVN نمونه ها در طی فاز 3 و 4 دارای اختلاف معنی دار بود و نمونه های شاهد دارای بیشترین مقدار TVN بوده و همواره با افزایش غلظت سدیم آلژینات, کاهش معنی داری در مقدار TVN مشاهده شد. میانگین درصد چربی نمونه ها در فاز 4 دارای اختلاف معنی دار بود و تقریبا با افزایش غلظت سدیم آلژینات, بر مقدار چربی نمونه ها افزوده شد. با توجه به اینکه استفاده از پوشش خوراکی سدیم آلژینات در بسته بندی ماهی کیلکا بدلیل کاهش تولید TVN و ممانعت از کاهش چربی سبب افزایش عمر ماندگاری ماهی کیلکا می شود و با در نظر گرفتن این نکته که غلظت های بالای سدیم آلژینات سبب افزایش افت رطوبت می شود, بنابراین مناسب ترین غلظت مورد استفاده, غلظت 1.25 درصد W/V انتخاب شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خانه دان، نسرین، مطلبی، عباسعلی، خانی پور، علی اصغر، کوچکیان صبور، انوشه، حسن ذاتی رستمی، آتنا، و سیف زاده، مینا. (1390). مطالعه اثرات غلظت های مختلف پوشش خوراکی سدیم آلژینات بر عمر ماندگاری سردخانه ای ماهی کیلکای شکم خالی. مجله علوم شیلاتی ایران (انگلیسی)، 10(4)، 654-662. SID. https://sid.ir/paper/85975/fa

    Vancouver: کپی

    خانه دان نسرین، مطلبی عباسعلی، خانی پور علی اصغر، کوچکیان صبور انوشه، حسن ذاتی رستمی آتنا، سیف زاده مینا. مطالعه اثرات غلظت های مختلف پوشش خوراکی سدیم آلژینات بر عمر ماندگاری سردخانه ای ماهی کیلکای شکم خالی. مجله علوم شیلاتی ایران (انگلیسی)[Internet]. 1390؛10(4):654-662. Available from: https://sid.ir/paper/85975/fa

    IEEE: کپی

    نسرین خانه دان، عباسعلی مطلبی، علی اصغر خانی پور، انوشه کوچکیان صبور، آتنا حسن ذاتی رستمی، و مینا سیف زاده، “مطالعه اثرات غلظت های مختلف پوشش خوراکی سدیم آلژینات بر عمر ماندگاری سردخانه ای ماهی کیلکای شکم خالی،” مجله علوم شیلاتی ایران (انگلیسی)، vol. 10، no. 4، pp. 654–662، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/85975/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button