مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

634
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

547
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی روابط بین صفات ریخت شناختی میوه و کیفیت آن در رگه های گوجه فرنگی از طریق ضریب های همبستگی و تجزیة علیت

صفحات

 صفحه شروع 233 | صفحه پایان 243

چکیده

 به منظور بررسی روابط بین صفات مؤثر بر وزن میوه در گوجه فرنگی, همبستگی های فنوتیپی و ژنوتیپی صفات کمیتی و ریخت شناختی (مورفولوژیکی) و کیفیت میوه با استفاده از یازده رگه (لاین), آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج تجزیة واریانس نشان داد اختلاف بین رگه ها برای همة صفات معنی دار بود. نتایج تجزیة همبستگی فنوتیپی و ژنوتیپی نشان داد صفت وزن میوه همبستگی معنی-داری با اغلب صفات داشت. بیشترین مقادیر همبستگی مثبت فنوتیپی و ژنوتیپی بین صفت وزن و قطر میوه به دست آمد. نتایج تجزیة رگرسیون نشان داد صفات قطر میوه و نسبت طول به قطر میوه بیشترین تأثیر را بر وزن میوه در رگه های مختلف گوجه فرنگی داشتند. تجزیة علیت ژنوتیپی نشان داد که طول میوه, شمار برچه و فنول کل به ترتیب بیشترین تأثیر مستقیم و مثبت را روی وزن میوه داشتند و طول میوه به طور غیرمستقیم با درصد مواد جامد کل, قطر میوه, شمار برچه و ضخامت فرابر (پریکارپ) بر وزن میوه تأثیر داشت. تجزیة علیت فنوتیپی نشان داد که به ترتیب صفات ضخامت فرابر میوه, فنول کل و قطر میوه بیشترین تأثیر مستقیم را روی وزن میوه داشتند و ضخامت فرابر میوه به طور غیرمستقیم با طول میوه, قطر میوه و شمار برچه بر وزن میوه تأثیر داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رهایی، جمیله، حسن پوراصیل، معظم، سمیع زاده لاهیجی، حبیب اله، و انسی نژاد، رسول. (1395). بررسی روابط بین صفات ریخت شناختی میوه و کیفیت آن در رگه های گوجه فرنگی از طریق ضریب های همبستگی و تجزیة علیت. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 47(2 )، 233-243. SID. https://sid.ir/paper/148208/fa

    Vancouver: کپی

    رهایی جمیله، حسن پوراصیل معظم، سمیع زاده لاهیجی حبیب اله، انسی نژاد رسول. بررسی روابط بین صفات ریخت شناختی میوه و کیفیت آن در رگه های گوجه فرنگی از طریق ضریب های همبستگی و تجزیة علیت. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1395؛47(2 ):233-243. Available from: https://sid.ir/paper/148208/fa

    IEEE: کپی

    جمیله رهایی، معظم حسن پوراصیل، حبیب اله سمیع زاده لاهیجی، و رسول انسی نژاد، “بررسی روابط بین صفات ریخت شناختی میوه و کیفیت آن در رگه های گوجه فرنگی از طریق ضریب های همبستگی و تجزیة علیت،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 47، no. 2 ، pp. 233–243، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148208/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button