مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

476
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

553
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر سطوح مختلف سولفات آمونیوم بر رنگیزه های نورساختی، میزان و اجزای اسانس مرزه ی تابستانه ی رقم اصلاح شده ی ساترن (Satureja hortensis L. cv Saturn)

صفحات

 صفحه شروع 481 | صفحه پایان 490

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف سولفات آمونیوم بر رنگیزه های نورساختی (فتوسنتزی), میزان و اجزای اسانس گیاه مرزه ی تابستانه (Satureja hortensis LL. ), آزمایشی بر پایه ی طرح بلوک های کامل تصادفی با پنج تیمار و سه تکرار در شرایط آب و هوایی کرج به اجرا درآمد. تیمارها شامل پنج سطح مختلف سولفات آمونیوم شامل: شاهد (0), 40, 60, 80 و 1000 کیلوگرم سولفات آمونیوم بود که به صورت سرک به کرت ها اضافه شد. در مرحله ی گلدهی کامل, بوته های مربوط به هر تیمار برداشت شدند و صفات مورد بررسی شامل میزان سبزینه یا کلروفیل (b, a و کل), میزان کاروتنوئید, درصد, عملکرد و اجزای اسانس اندازه گیری شد. نتایج, نشان دهنده ی تفاوت معنی دار تیمارها بر برخی از صفات اندازه گیری شده بود. از 26 ترکیب شناسایی شده در تیمارهای مختلف, تنها دوازده ترکیب تحت تأثیر سطوح کودی قرار گرفتند. همچنین درصد و عملکرد اسانس نیز به طور معنی داری تحت تأثیر تیمارها تغییر پیدا کردند. با افزایش سطوح مختلف سولفات آمونیوم درصد و عملکرد اسانس افزایش معنی داری پیدا کرد به طوری که بالاترین درصد و عملکرد اسانس (به ترتیب 55/3 درصد و 97/49 میلی لیتر) مربوط به تیمار 100 کیلوگرم سولفات آمونیوم و کمترین میزان (به ترتیب 68/2 درصد و 32/16 میلی لیتر) مربوط به تیمار شاهد بود. کارواکرول به عنوان ترکیب اصلی این گیاه تحت تأثیر تیمار کودی قرار گرفت. بالاترین میزان کارواکرول (06/52 درصد) و کمترین میزان (57/46 درصد) به ترتیب در تیمارهای40 و 60 کیلوگرم سولفات آمونیوم اندازه گیری شد. کمترین میزان محتوای سبزینه ی کل (69/18 میلی گرم بر گرم نمونه ی تر) مربوط به تیمار 100 کیلوگرم سولفات آمونیوم بود و دیگر تیمارها در یک گروه قرار داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بابالار، مصباح، محتشمی، سعیده، تبریزی، لیلا، و روشن، وحید. (1395). تأثیر سطوح مختلف سولفات آمونیوم بر رنگیزه های نورساختی, میزان و اجزای اسانس مرزه ی تابستانه ی رقم اصلاح شده ی ساترن (Satureja hortensis L. cv Saturn). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 47(3 )، 481-490. SID. https://sid.ir/paper/148273/fa

    Vancouver: کپی

    بابالار مصباح، محتشمی سعیده، تبریزی لیلا، روشن وحید. تأثیر سطوح مختلف سولفات آمونیوم بر رنگیزه های نورساختی, میزان و اجزای اسانس مرزه ی تابستانه ی رقم اصلاح شده ی ساترن (Satureja hortensis L. cv Saturn). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1395؛47(3 ):481-490. Available from: https://sid.ir/paper/148273/fa

    IEEE: کپی

    مصباح بابالار، سعیده محتشمی، لیلا تبریزی، و وحید روشن، “تأثیر سطوح مختلف سولفات آمونیوم بر رنگیزه های نورساختی, میزان و اجزای اسانس مرزه ی تابستانه ی رقم اصلاح شده ی ساترن (Satureja hortensis L. cv Saturn)،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 47، no. 3 ، pp. 481–490، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148273/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button