مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

727
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

639
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر کائولین بر میزان آفتاب سوختگی و شاخص های کیفی انار رقم ملس ترش ساوه

صفحات

 صفحه شروع 491 | صفحه پایان 499

چکیده

 آفتاب سوختگی عارضه ای فیزیولوژیکی است که با کاهش کیفیت میوة انار, سالانه آسیب و زیان زیادی به باغداران وارد می کند. در این پژوهش, تأثیر کائولین بر حفظ کیفیت و کاهش آفتاب سوختگی میوة انار رقم ملس ترش ساوه بررسی شد. درختان انار طی فصل رشد در سه مرحله به ترتیب 45, 75 و 105 روز پس از تشکیل میوه با چهار سطح کائولین فرآوری شده (0, 5/2, 5 و 10 درصد) محلول پاشی شدند. نتایج نشان داد که کائولین به طور معنی داری آفتاب سوختگی میوه را کاهش داد. میزان مواد جامد محلول (TSS), فلاونوئید کل و آنتوسیانین کل و میزان فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز, پراکسیداز و کاتالاز در میوه های تیمارشده کمتر از شاهد بود. همچنین میزان سیانیدین 3-گلوکوزید, سیانیدین 3و5-دی گلوکوزید, دلفینیدین 3و5-دی گلوکوزید و پلارگونیدین 3و5-دی گلوکوزید در میوه های تیمارشده با کائولین به طور معنی داری در مقایسه با شاهد کاهش یافت. در مقابل, میزان فنل کل میوه افزایش یافت, اما تغییر معنی داری در ظرفیت پاداکسندگی (آنتی اکسیدانی) کل و میزان TA, pH, TSS/TA و دلفینیدین 3-گلوکوزید و پلارگونیدین 3-گلوکوزید آب انار مشاهده نشد. در کل, سه بار محلول پاشی درختان انار با غلظت 5 درصد کائولین با فاصلة سی روز برای جلوگیری از آسیب و زیان آفتاب سوختگی میوة انار توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میغانی، حسین، قاسم نژاد، محمود، و بخشی، داوود. (1395). بررسی تأثیر کائولین بر میزان آفتاب سوختگی و شاخص های کیفی انار رقم ملس ترش ساوه. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 47(3 )، 491-499. SID. https://sid.ir/paper/148280/fa

    Vancouver: کپی

    میغانی حسین، قاسم نژاد محمود، بخشی داوود. بررسی تأثیر کائولین بر میزان آفتاب سوختگی و شاخص های کیفی انار رقم ملس ترش ساوه. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1395؛47(3 ):491-499. Available from: https://sid.ir/paper/148280/fa

    IEEE: کپی

    حسین میغانی، محمود قاسم نژاد، و داوود بخشی، “بررسی تأثیر کائولین بر میزان آفتاب سوختگی و شاخص های کیفی انار رقم ملس ترش ساوه،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 47، no. 3 ، pp. 491–499، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148280/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button