مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

594
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

604
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر دو روش پوشاندن با کاغذ مومی در مهار آسیب های ناشی از سرمازدگی میوه ی انار ’ ملس ساوه‘ در سردخانه

صفحات

 صفحه شروع 251 | صفحه پایان 263

چکیده

 یکی از مهم ترین عامل های محدود کننده ی انبارداری میوه ی انار تنش سرمازدگی است. از نشانه های قابل مشاهده می توان به قهوه ای شدن پوست و رنگ پریدگی نارمیانبر (آریل) ها اشاره کرد. در طول سال های گذشته تحقیقات پرشماری به منظور بررسی و مهار این پدیده صورت گرفته است. در این پژوهش تأثیر دو روش پوشاندن میوه با کاغذ مومی در مهار آسیب های ناشی از تنش سرمازدگی نسبت به شاهد مقایسه و ارزیابی شده است. روش کار به این صورت بود که شماری از میوه ها درون پوشالی از کاغذ مومی قرار گرفته و شمار دیگری از میوه ها درون صفحه های کاغذ مومی پیچیده شدند. میوه های شاهد هیچ پوششی دریافت نکردند. میوه ها به انباری با دمای 5 درجه ی سلسیوس و رطوبت نسبی 85درصد منتقل شدند. نمونه برداری به مدت 12 هفته و هر سه هفته یک بار انجام شد. ارزیابی های ظاهری نشان داد, پوشاندن میوه ها باعث کاهش معنی دار قهوه ای شدن پوست و حفظ درخشندگی نارمیانبر ها می شود. همچنین مشخص شد که میوه های پوشانده شده نشت یونی و پراکسیدهیدروژن کمتری نسبت به میوه های شاهد داشته اند. تحلیل نتایج به دست آمده نشان می دهد, هر دو روش پوشاندن قابلیت مهار آسیب های ناشی از تنش سرمازدگی در بافت های مختلف میوه ی انار را داشته اند. بنابراین هر دو روش پوشاندن قابلیت تجاری سازی را دارند, با این حال پیچیدن میوه ها درون صفحه های کاغذی به دلیل کارایی بهتر و نیاز به میزان کمتر کاغذ در اولویت قرار می گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بابالار، مصباح، مسیب زاده، عزیزه، زمانی، ذبیح اله، موسوی، امیر، و فتاحی مقدم، محمدرضا. (1396). تأثیر دو روش پوشاندن با کاغذ مومی در مهار آسیب های ناشی از سرمازدگی میوه ی انار ’ ملس ساوه‘ در سردخانه. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 48(2 )، 251-263. SID. https://sid.ir/paper/148293/fa

    Vancouver: کپی

    بابالار مصباح، مسیب زاده عزیزه، زمانی ذبیح اله، موسوی امیر، فتاحی مقدم محمدرضا. تأثیر دو روش پوشاندن با کاغذ مومی در مهار آسیب های ناشی از سرمازدگی میوه ی انار ’ ملس ساوه‘ در سردخانه. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1396؛48(2 ):251-263. Available from: https://sid.ir/paper/148293/fa

    IEEE: کپی

    مصباح بابالار، عزیزه مسیب زاده، ذبیح اله زمانی، امیر موسوی، و محمدرضا فتاحی مقدم، “تأثیر دو روش پوشاندن با کاغذ مومی در مهار آسیب های ناشی از سرمازدگی میوه ی انار ’ ملس ساوه‘ در سردخانه،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 48، no. 2 ، pp. 251–263، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148293/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button