مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

404
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

695
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تنوع ژنتیکی برخی لاین های فلفل (Capsicum annuum L. ) با استفاده از تجزیه های آماری چند متغیره

صفحات

 صفحه شروع 129 | صفحه پایان 140

چکیده

 به منظور بررسی تنوع ژنتیکی 65 لاین فلفل, که از مناطق مختلف کشور و همچنین از کشور چین و مرکز تحقیقات بین المللی سبزیجات (AVRDC) جمع آوری شده بودند؛ آزمایشی به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار برای ارزیابی 13 صفت مرفولوژیک اجرا شد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس حاکی از تفاوت معنی دار بین ژنوتیپ ها در سطح احتمال یک درصد از لحاظ تمامی صفات بود. بر اساس مقایسه میانگین صفات مختلف که به روش توکی در سطح احتمال 5 درصد انجام شد, ژنوتیپ های 3095 و 0013 و 26-6 از لحاظ عملکرد و خصوصیات مرتبط با بازارپسندی محصول وضعیت بهتری داشتند. برای تعیین فاصله ژنتیکی و گروه بندی ژنوتیپ ها, تجزیه به عامل ها و تجزیه خوشه ای انجام شد. جهت درک بهتر از روابط داخلی صفات و تعیین گروهی متغیرهای با بیشترین همبستگی, از تجزیه به عامل ها با استفاده از تجزیه به مؤلفه های اصلی و چرخش عامل ها به روش وریماکس استفاده شد. در این تجزیه چهار عامل مستقل از هم, مجموعاً 07/74 درصد از تغییرات را توجیه نمودند. تجزیه خوشه ای به روش وارد, لاین های ارزیابی شده را در شش گروه متفاوت قرار داد؛ به طوری که این نتایج تا حد زیادی با مناطق جغرافیایی پراکنش لاین ها و همچنین با صفاتی همچون عملکرد و خصوصیات مورفولوژیک مرتبط با بازارپسندی محصول هم خوانی داشتند. نتایج حاصل از رگرسیون گام به گام نشان داد که سه صفت قطر ساقه, طول ساقه و تعداد میوه در بوته بیشترین تأثیر را بر روی عملکرد میوه داشتند. جهت ارزیابی اثرات مستقیم و غیرمستقیم صفات وارد-شده در مدل رگرسیونی بر عملکرد میوه, تجزیه علیت انجام شد. نتیجه حاصل از این تجزیه موید تأثیر مستقیم سه صفت یاد شده بر روی عملکرد بود و تأثیر غیر مستقیم این صفات چندان قابل توجه نبود. با توجه به این که در این آزمایش لاین های مورد مطالعه از لحاظ تنوع ژنتیکی تفاوت های قابل توجهی در صفات مورد بررسی نشان دادند نتیجه گیری شد که با انتخاب ژنوتیپ های برتر در هر خوشه که فاصله ژنتیکی بیشتری با یکدیگر دارند می توان در تولید ارقام هیبرید فلفل به منظور بهره-جستن از هتروزیس استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کشاورز، ساسان، پیغمبری، سیدعلی، زینالی خانقاه، حسن، بی همتا، محمدرضا، و حسن دخت، محمدرضا. (1398). مطالعه تنوع ژنتیکی برخی لاین های فلفل (Capsicum annuum L. ) با استفاده از تجزیه های آماری چند متغیره. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 50(1 )، 129-140. SID. https://sid.ir/paper/148383/fa

    Vancouver: کپی

    کشاورز ساسان، پیغمبری سیدعلی، زینالی خانقاه حسن، بی همتا محمدرضا، حسن دخت محمدرضا. مطالعه تنوع ژنتیکی برخی لاین های فلفل (Capsicum annuum L. ) با استفاده از تجزیه های آماری چند متغیره. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1398؛50(1 ):129-140. Available from: https://sid.ir/paper/148383/fa

    IEEE: کپی

    ساسان کشاورز، سیدعلی پیغمبری، حسن زینالی خانقاه، محمدرضا بی همتا، و محمدرضا حسن دخت، “مطالعه تنوع ژنتیکی برخی لاین های فلفل (Capsicum annuum L. ) با استفاده از تجزیه های آماری چند متغیره،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 50، no. 1 ، pp. 129–140، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148383/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button