مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,247
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,048
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و مقایسه ویسکوزیته ذاتی و پارامتر هم پوشانی چنبره صمغ دانه خرنوب محلی ایرانی و تجاری

صفحات

 صفحه شروع 543 | صفحه پایان 557

چکیده

 در این مطالعه, صمغ دانه خرنوب محلی ایران (تهیه شده از دانه های درخت خرنوب در استان فارس) استخراج و با استفاده از ایزوپروپانول خالص سازی شده و صمغ دانه خرنوب خالص ایرانی تهیه شد. یک نمونه صمغ دانه خرنوب تجاری نیز به منظور مقایسه نتایج, مورد مطالعه قرار گرفت. محلول هایی از این سه نمونه صمغ تهیه و با استفاده از ویسکومتر لوله مویین, غلظت بحرانی, ویسکوزیته ذاتی و پارامتر همپوشانی چنبره برای نمونه های صمغ مورد مطالعه محاسبه شد. برای صمغ دانه خرنوب محلی ایرانی, صمغ دانه خرنوب خالص محلی ایران و صمغ دانه خرنوب تجاری غلظت بحرانی به ترتیب 0.6, 0.25 و %0.15 (وزنی - حجمی) و ویسکوزیته ذاتی به ترتیب 3.95, 9.05 و 9.48 (dL/g) محاسبه شد. صمغ دانه خرنوب محلی ایرانی و تجاری هر دو قادر به ایجاد ویسکوزیته می باشند ولی در مقایسه با صمغ دانه خرنوب محلی ایرانی, صمغ دانه خرنوب تجاری قوی تر بوده و در غلظت های کمتری قادر به تشکیل محلول های ویسکوز می باشد. نتایج نشان داد خالص سازی صمغ دانه خرنوب محلی ایرانی, به صورت معنی داری سبب افزایش قدرت قوام دهندگی (کاهش غلظت بحرانی و افزایش ویسکوزیته ذاتی) آن می شود. پارامتر همپوشانی چنبره برای سه نمونه صمغ بررسی و ارائه شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    داراب زاده، نازنین، فرحناکی، عسگر، مجذوبی، مهسا، و مصباحی، غلامرضا. (1393). بررسی و مقایسه ویسکوزیته ذاتی و پارامتر هم پوشانی چنبره صمغ دانه خرنوب محلی ایرانی و تجاری. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 24(4)، 543-557. SID. https://sid.ir/paper/148568/fa

    Vancouver: کپی

    داراب زاده نازنین، فرحناکی عسگر، مجذوبی مهسا، مصباحی غلامرضا. بررسی و مقایسه ویسکوزیته ذاتی و پارامتر هم پوشانی چنبره صمغ دانه خرنوب محلی ایرانی و تجاری. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1393؛24(4):543-557. Available from: https://sid.ir/paper/148568/fa

    IEEE: کپی

    نازنین داراب زاده، عسگر فرحناکی، مهسا مجذوبی، و غلامرضا مصباحی، “بررسی و مقایسه ویسکوزیته ذاتی و پارامتر هم پوشانی چنبره صمغ دانه خرنوب محلی ایرانی و تجاری،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 24، no. 4، pp. 543–557، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148568/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button