کره بنه محصولی خمیری شکل است که مواد اصلی تشکیل دهنده آن مغز بنه بو داده و شکر می باشد. به دلیل ویژگی های تغذیه ای مناسب، این محصول از مطلوبیت ویژه ای برخوردار است. در این بین، آگاهی از خصوصیات رئولوژیکی این فرآورده می تواند اطلاعات ارزشمندی را در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد و موجبات تولید بهینه آن را فراهم نماید. در این پژوهش، خواص رئولوژیکی وابسته به زمان فرآورده کره بنه توسط سه مدل ولتمن، کاهش استرس بدون تنش تسلیم و کاهش استرس با تنش تسلیم ارزیابی شد. به این منظور، برای بررسی ارتباط میان تنش برشی و زمان اعمال نیرو در یک سرعت ثابت، نمونه های کره بنه در دماهای 25oC و 45oC و در مقدار ثابتی از سرعت برشی (S-1 150)، به مدت 10 دقیقه تحت آزمون قرار گرفتند. سپس داده های مربوط به نمودار تنش برشی در برابر زمان توسط سه مدل ذکر شده ارزیابی شد. برای انتخاب مناسب ترین مدل از پارامترهای آماری %E, RMSE, R2 استفاده شد. نتایج حاصل از آنالیز آماری حاکی از آن بود که تمامی نمونه ها به خوبی از مدل ولتمن تبعیت می کنند و همگی سیالاتی وابسته به زمان و دارای رفتار تیکسوتروپیک می باشند.