مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,417
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

991
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین شرایط بهینه استخراج کاروتنوئیدهای گوجه فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 289 | صفحه پایان 296

چکیده

 تولید رنگ های خوراکی از منابع طبیعی که بتوانند جانشین مناسبی برای رنگ های مصنوعی باشند از نظر حفظ سلامت مصرف کنندگان از اهمیت بسیاری برخوردار است. در این تحقیق در روش استخراج با حلال از سه حلال غیرقطبی پترولیوم اتر با نقطه جوش 55 درجه سانتی گراد, ان- هگزان با نقطه جوش 60 درجه سانتی گراد و مخلوط حلال های ان- هگزان, اتانول, استن, به نسبت (2:1:1) با نقطه جوش 50 درجه سانتی گراد در سه زمان (2, 4 و 6 ساعت) و دو دمای استخراج (دمای محیط و نقطه جوش حلال مربوطه) استفاده شد. تیمار استخراج با مخلوط حلال ها در دمای جوش و زمان استخراج 6 ساعت, از نظر میزان استخراج رنگ اختلاف معنی داری در سطح احتمال 95 درصد با سایر تیمارها داشت و به عنوان بهترین شرایط استخراج انتخاب شد. در روش استخراج با حلال چهار حجم حلال در نظر گرفته شد که حجم برابر حلال و نمونه در سطح احتمال 95 درصد بهترین حالت از نظر استخراج رنگ انتخاب شد. راندمان استخراج رنگ از گوجه فرنگی و پودر گوجه فرنگی به ترتیب 0.14 و 0.24 درصد (وزنی/وزنی) تعیین گردید. هم چنین درصد خلوص لایکوپن در رنگ استخراج شده 82.65 درصد به دست آمد. رنگ استخراج شده در روغن آفتابگردان در 4 درجه سانتی گراد پس از سه ماه انبارداری کاملا پایدار بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خانی پور، الهام، کرامت، جواد، و شکرانی، رضا. (1386). تعیین شرایط بهینه استخراج کاروتنوئیدهای گوجه فرنگی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 11(40 (ب))، 289-296. SID. https://sid.ir/paper/15054/fa

    Vancouver: کپی

    خانی پور الهام، کرامت جواد، شکرانی رضا. تعیین شرایط بهینه استخراج کاروتنوئیدهای گوجه فرنگی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1386؛11(40 (ب)):289-296. Available from: https://sid.ir/paper/15054/fa

    IEEE: کپی

    الهام خانی پور، جواد کرامت، و رضا شکرانی، “تعیین شرایط بهینه استخراج کاروتنوئیدهای گوجه فرنگی،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 11، no. 40 (ب)، pp. 289–296، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15054/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button