مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,579
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

554
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر استفاده از برگ سبز چای و ویتامین E در جیره غذایی بر عملکرد و مدت زمان نگه داری بر پایداری اکسیداتیو گوشت جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 403 | صفحه پایان 411

چکیده

 تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیر 2 جیره آزمایشی حاوی 100 و 200 میلی گرم در کیلوگرم ویتامین E و 5 جیره آزمایشی حاوی سطوح صفر, 1.5, 1, 0.5 و 2 درصد پودر برگ سبز چای بر عملکرد و پایداری اکسیداتیو گوشت جوجه های گوشتی در زمان های مختلف نگه داری (صفر, 6 و 9 روز) انجام گرفت. تعداد 364 قطعه جوجه خروس یک روزه گوشتی به 28 گروه 13 قطعه ایی تقسیم و هر چهار گروه به طور تصادفی به یکی از جیره های آزمایشی اختصاص داده شدند. در طول دوره آزمایش (42-7 روزگی) میزان مصرف خوراک, اضافه وزن و ضریب تبدیل غذایی گروه های مختلف آزمایشی اندازه گیری شد. علاوه بر این, در سن 42 روزگی از هر تکرار 2 قطعه جوجه انتخاب و پس از ذبح گوشت ماهیچه ران و سینه هر جوجه به طور جداگانه چرخ شد و به دمای 4oC انتقال یافت. پایداری اکسیداتیو گوشت هر بافت در روزهای صفر, 6 و 9 روز نگه داری میلی گرم مالون آلدهاید در هر کیلوگرم گوشت به روش آزمون تیو باربیتوریک اسید اندازه گیری شد. نتایج حاصله نشان داد که در مقایسه با گروه کنترل استفاده از ویتامین E و پودر برگ سبز چای به طور معنی داری باعث کاهش میانگین وزن بدن, مصرف خوراک, اضافه وزن روزانه و چربی حفره شکمی و افزایش ضریب تبدیل غذایی جوجه ها در کل دوره و هم چنین افزایش اندازه لوزالمعده آنها در سن 42 روزگی شد. با افزایش مدت زمان نگه داری از صفر به 6 و 9 روز میانگین غلظت مالون آلدهاید تولیدی در بافت ها به طور معنی داری (P<0.05) افزایش یافت. شدت وقوع اکسیداسیون لیپیدی ران به طور معنی داری (P<0.05) بالاتر از سینه بود. هم چنین سطوح مختلف برگ سبز چای در جیره نه تنها تاثیری بر جلوگیری از وقوع پراکسیداسیون لیپیدی در گوشت سینه و ران نداشت, بلکه سطوح بالای این ماده در جیره غذایی در مقایسه با گروه کنترل و یا گروه تغذیه شده با سطوح بالای ویتامین E به طور معنی داری (P<0.05) افزایش میزان TBA گوشت را باعث شد. افزودن سطوح بالای مکمل ویتامین E به جیره به طور معنی داری (P<0.05) باعث کاهش عدد TBA گوشت ران و سینه در زمان های مختلف نگه داری شد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحمانی، حمیدرضا، قیصری، عباسعلی، طاهری، رضا، خدامی، علی، و طغیانی، مجید. (1387). اثر استفاده از برگ سبز چای و ویتامین E در جیره غذایی بر عملکرد و مدت زمان نگه داری بر پایداری اکسیداتیو گوشت جوجه های گوشتی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 12(43 (ب))، 403-411. SID. https://sid.ir/paper/15126/fa

    Vancouver: کپی

    رحمانی حمیدرضا، قیصری عباسعلی، طاهری رضا، خدامی علی، طغیانی مجید. اثر استفاده از برگ سبز چای و ویتامین E در جیره غذایی بر عملکرد و مدت زمان نگه داری بر پایداری اکسیداتیو گوشت جوجه های گوشتی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1387؛12(43 (ب)):403-411. Available from: https://sid.ir/paper/15126/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا رحمانی، عباسعلی قیصری، رضا طاهری، علی خدامی، و مجید طغیانی، “اثر استفاده از برگ سبز چای و ویتامین E در جیره غذایی بر عملکرد و مدت زمان نگه داری بر پایداری اکسیداتیو گوشت جوجه های گوشتی،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 12، no. 43 (ب)، pp. 403–411، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15126/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا