مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

827
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

525
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر جایگزینی پلت چسبان پروتئینی به جای پودر ماهی بر قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد در جیره جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 461 | صفحه پایان 470

چکیده

 این آزمایش به منظور تعیین اثر سطوح مختلف جایگزینی پلت چسبان پروتئینی آمت به جای پودر ماهی بر عملکرد و قابلیت هضم مواد مغذی در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 400 قطعه جوجه گوشتی یک روزه از سویه راس و با 5 تیمار و 4 تکرار اجرا گردید. تیمارها شامل جایگزینی پنج سطح آمت (صفر ( گروه شاهد), 4.5, 3, 1.5 و 6 درصد) به جای پودر ماهی بودند. اضافه وزن و مصرف خوراک در سنین 21, 42 و 49 روزگی اندازه گیری و نهایتا ضریب تبدیل غذایی نیز محاسبه گردید. قابلیت هضم مواد مغذی و انرژی قابل سوخت و ساز چیره ها نیز به روش نمونه گیری از فضولات انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد, سطوح 4.5 و 6 درصد آمت, باعث کاهش مصرف خوراک شد (P<0.01). مصرف خوراک به ترتیب در تیمارهای 1.5 درصد, صفر و 3 درصد آمت بالاتر بود. در کل دوره بیشترین اضافه وزن مربوط به تیمارهای حاوی 1.5 درصد آمت و شاهد بود (P<0.01). در دوره آغازین تیمار 1.5 درصد آمت ضریب تبدیل غذایی را بهبود بخشید (P<0.01). تیمار 6 درصد آمت در تمامی دوره ها و تیمار 4.5 درصد در دوره پایانی و کل دوره موجب افزایش ضریب تبدیل غذایی شد. درصد چربی حفره بطنی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. سطوح مختلف جایگزینی به غیر از سطوح 6 درصد آمت اثر معنی داری بر بازده لاشه نداشتند. سطح 1.5 درصد آمت انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری جیره را به طور معنی داری (P<0.01) نسبت به شاهد افزایش داد. به نظر می رسد افزودن پلت چسبان آمت در سطح 1.5 درصد بتواند اثرات مثبتی بر عملکرد جوجه های گوشتی و انرژی قابل سوخت و ساز جیره داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    برکتین، محمدرضا، پوررضا، جواد، سمیع، عبدالحسین، تبعیدیان، سیدعلی، و روغنی، ابراهیم. (1387). اثر جایگزینی پلت چسبان پروتئینی به جای پودر ماهی بر قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد در جیره جوجه های گوشتی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 12(43 (ب))، 461-470. SID. https://sid.ir/paper/15127/fa

    Vancouver: کپی

    برکتین محمدرضا، پوررضا جواد، سمیع عبدالحسین، تبعیدیان سیدعلی، روغنی ابراهیم. اثر جایگزینی پلت چسبان پروتئینی به جای پودر ماهی بر قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد در جیره جوجه های گوشتی. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1387؛12(43 (ب)):461-470. Available from: https://sid.ir/paper/15127/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا برکتین، جواد پوررضا، عبدالحسین سمیع، سیدعلی تبعیدیان، و ابراهیم روغنی، “اثر جایگزینی پلت چسبان پروتئینی به جای پودر ماهی بر قابلیت هضم مواد مغذی و عملکرد در جیره جوجه های گوشتی،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 12، no. 43 (ب)، pp. 461–470، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15127/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا