مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,530
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

827
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

قابلیت هضم و مصرف اختیاری کاه گندم عمل آوری شده با قارچ صدفی در گوسفند و گاو

صفحات

 صفحه شروع 523 | صفحه پایان 531

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی اثر کشت قارچ صدفی بر ارزش غذایی کاه گندم انجام گرفت. بدین منظور کاه گندم با قارچ صدفی, گونه "پلوروتوس, فلوریدا" عمل آوری شد, سپس مواد آزمایشی در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 3 تیمار: 1) کاه معمولی, 2) کاه عمل آوری شده پس از میسلیوم دوانی قارچ, 3) کاه باقی مانده پس از برداشت محصول قارچ, هر کدام در 4 تکرار آماده سازی شد. ترکیبات شیمیایی و قابلیت هضم آزمایشگاهی نمونه های هر واحد آزمایشی تعیین شد. علاوه بر این, قابلیت هضم ظاهری و مقدار مصرف اختیاری نیز روی گاو و گوسفند اندازه گیری شد. سپس با استفاده از داده های به دست آمده, شاخص ارزش غذایی تیمارها برآورد گردید و با هم مقایسه شد. نتایج نشان داد که, در اثر کشت قارچ روی کاه, میزان پروتئین خام و قابلیت هضم آزمایشگاهی افزایش یافت در حالی که بخش دیواره سلولی کاهش نشان داد (P<0.05). هم چنین میزان مصرف اختیاری و قابلیت هضم مواد مغذی کاه, پس از رشد میسیلیوم قارچ روی آن, در گاو و گوسفند افزایش معنی داری را نشان داد (P<0.05) اما در تیمار سوم, یعنی کاه باقی مانده پس از برداشت محصول قارچ, قابلیت هضم و میزان مصرف اختیاری روند کاهشی داشت. میزان ماده خشک و ماده آلی مصرفی و نیز ماده خشک قابل هضم و ماده آلی قابل هضم مصرفی, به ازای هر کیلوگرم وزن متابولیکی, در گاو بالاتر از گوسفند بود (P<0.05). بالاترین شاخص ارزش غذایی, مربوط به تیمار 2 بود که در تغذیه گاو مشاهده شد در حالی که پایین ترین آن مربوط به کاه باقی مانده پس از برداشت محصول قارچ در تغذیه گوسفند به دست آمد. بر اساس یافته های به دست آمده چنین می توان نتیجه گیری نمود که, عمل آوری کاه گندم با استفاده از قارچ صدفی پلوروتوس فلوریدا, قبل از مرحله میوه دهی قارچ, سبب بهبود ارزش غذایی می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فضایلی، حسن. (1387). قابلیت هضم و مصرف اختیاری کاه گندم عمل آوری شده با قارچ صدفی در گوسفند و گاو. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 12(43 (ب))، 523-531. SID. https://sid.ir/paper/15128/fa

    Vancouver: کپی

    فضایلی حسن. قابلیت هضم و مصرف اختیاری کاه گندم عمل آوری شده با قارچ صدفی در گوسفند و گاو. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1387؛12(43 (ب)):523-531. Available from: https://sid.ir/paper/15128/fa

    IEEE: کپی

    حسن فضایلی، “قابلیت هضم و مصرف اختیاری کاه گندم عمل آوری شده با قارچ صدفی در گوسفند و گاو،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 12، no. 43 (ب)، pp. 523–531، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15128/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button