Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

801
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

527
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تنوع آللی زیر واحدهای گلوتنین با وزن مولکولی پایین در ژنوتیپ های تجاری گندم نان (.Triticum aestivum L) ایران با استفاده از نشانگرهای اختصاصی

صفحات

 صفحه شروع 345 | صفحه پایان 354

کلیدواژه

گندم نان (.Triticum aestivum L)Q3
زیر واحد گلوتنین با وزن مولکولی پایین (LMW-GS)Q3

چکیده

 جهت بررسی تنوع آللی در بلوک های ژنی کدکننده پروتئین های ذخیره ای گندم زیر واحدهای گلوتنین با وزن مولکولی پایین (LMW-GS) بین 62 ژنوتیپ از گندم های نان, نه جفت آغازگر اختصاصی برای مکان های ژنی (Glu-A3, Glu-B3, Glu-D3) بکار گرفته شد. برای تفکیک محصولات واکنش PCR از ژل آگاروز 2 درصد استفاده شد. نتایج نشان داد که تنوع قابل ملاحظه ایی بین ژنوتیپ های گندم نان ایران وجود دارد. بطوری که برای بلوک ژنی Glu-A3 بوسیله دو جفت آغازگر (Glu-A3.1,2) در مجموع هشت آلل شناسایی گردید که در بین آنها آلل c با فراوانی نسبی 0.311 بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داد. برای بلوک ژنی Glu-B3 در مجموع 17 آلل, بوسیله سه جفت آغازگر اختصاصی (Glu-B3.1, 2, 3), شناسایی شد که آلل fبا فراوانی نسبی 0.145 بیشترین فراوانی را داشت. برای بلوک ژنی Glu-D3, در مجموع 22 آلل, بوسیله چهار آغازگر اختصاصی (Glu-D3.1, 2, 3, 4) شناسایی شد که آلل h با فراوانی نسبی 0.174 بیشترین فراوانی را در بین آلل های شناسایی شده به خود اختصاص داد. با استفاده از شاخص نی میزان تنوع ژنتیکی به ترتیب برای بلوک ژنی Glu-A3 برابر 0.818, برای بلوک ژنی Glu-B3, 0.914 و برای بلوک ژنی Glu-D3, 0.915 بدست آمد. میانگین تنوع ژنتیکی (H) برای بلوک های ژنی Glu-3 در بین ژنوتیپ های مورد مطالعه برابر با 0.894 بدست آمد. میزان تنوع ژنتیکی برای هر آغازگر نشان داد که آغازگر Glu-D3.3 قادر به شناسایی آلل های چند شکلی بیشتری نسبت به آغازگرهای دیگر است. تجزیه ارتباطی داده های کیفی و مولکولی با استفاده از روش رگرسیون گام به گام نشان داد که ده آلل دارای بیشترین R2 برای صفات درصد گلوتن مرطوب و خشک می باشد. تنوع شناسایی شده در این پژوهش می تواند به عنوان منبع با ارزش تنوع آللی در برنامه های اصلاحی به منظور بهبود کیفیت محصولات نهایی حاصل از گندم بهره برد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینیان خوشرو، حمید، بی همتا، محمدرضا، حسنی، محمداسماعیل، و امیدی، منصور. (1389). بررسی تنوع آللی زیر واحدهای گلوتنین با وزن مولکولی پایین در ژنوتیپ های تجاری گندم نان (.Triticum aestivum L) ایران با استفاده از نشانگرهای اختصاصی . مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 41(2)، 345-354. SID. https://sid.ir/paper/153518/fa

    Vancouver: کپی

    حسینیان خوشرو حمید، بی همتا محمدرضا، حسنی محمداسماعیل، امیدی منصور. بررسی تنوع آللی زیر واحدهای گلوتنین با وزن مولکولی پایین در ژنوتیپ های تجاری گندم نان (.Triticum aestivum L) ایران با استفاده از نشانگرهای اختصاصی . مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1389؛41(2):345-354. Available from: https://sid.ir/paper/153518/fa

    IEEE: کپی

    حمید حسینیان خوشرو، محمدرضا بی همتا، محمداسماعیل حسنی، و منصور امیدی، “بررسی تنوع آللی زیر واحدهای گلوتنین با وزن مولکولی پایین در ژنوتیپ های تجاری گندم نان (.Triticum aestivum L) ایران با استفاده از نشانگرهای اختصاصی ،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 41، no. 2، pp. 345–354، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/153518/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا