مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,040
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,118
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ترکیب های تشکیل دهنده اسانس گل های سه ژنوتیپ گل محمدی منطقه کاشان

صفحات

 صفحه شروع 157 | صفحه پایان 166

چکیده

 مقدمه: گل محمدی (Rosa damascena Mill.) یکی از درختچه های دارویی و معطره باارزش مناطق کوهستانی کاشان محسوب می شود. این گیاه دارای ژنوتیپ های متعددی می باشد که به واسطه اندازه و رنگ گل ها, تعداد گلبرگ ها و میزان اسانس و ترکیب های تشکیل دهنده آن, بسیار متنوع است.هدف: استخراج و شناسایی ترکیب های تشکیل دهنده اسانس سه ژنوتیپ از گل های محمدی کاشان می باشد.روش بررسی: گل های سه ژنوتیپ گل محمدی صورتی پرپر, سفید و طلایی, از ارتفاعات کاشان جمع آوری شد. اسانس گیری به روش تقطیر با آب و با دستگاه کلونجر انجام شد. اجزای اسانس با استفاده از GC و GC/MS آنالیز و شناسایی شد.نتایج: بازده اسانس گل های ژنوتیپ گل محمدی صورتی پرپر, 0.025 درصد (حجمی/وزنی) به دست آمد. 39 ترکیب اسانس این ژنوتیپ شناسایی شد که سیترونلول (34.7 درصد), نونادکان (14.5 درصد) و هنیکوزان (10.3 درصد), ترکیب های عمده اسانس بودند. بازده اسانس ژنوتیپ گل محمدی سفید, 0.035 درصد (حجمی/وزنی) به دست آمد. 21 ترکیب اسانس این ژنوتیپ شناسایی شد که ترکیب های اصلی تشکیل دهنده اسانس, سیترونلول (53.61 درصد), نونادکان (17.57 درصد) و ژرانیول (12.59 درصد) بودند. بازده اسانس گل های ژنوتیپ گل محمدی طلائی, 0.7 درصد (حجمی/وزنی) به دست آمد. 29 ترکیب اسانس این ژنوتیپ شناسایی شد که بیشترین ترکیب های تشکیل دهنده اسانس, هنیکوزان (32 درصد), نونادکان (30 درصد) و 9- نونادکن (10.5 درصد) بودند.نتیجه گیری: مونوترپن سیترونلول, بیش از 50 – 30 درصد از کل اسانس ژنوتیپ های صورتی پرپر و سفید بودند, در حالی که اثری از این ترکیب در ژنوتیپ طلایی دیده نشد. از سوی دیگر بیش از نیمی از اجزای اسانس ژنوتیپ طلائی, اختصاص به ترکیب های مومی و سنگین دارد که مقدار آن در ژنوتیپ های صورتی پرپر و سفید, نزدیک به 17 درصد بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بتولی، حسین، و صفایی قمی، جواد. (1391). مقایسه ترکیب های تشکیل دهنده اسانس گل های سه ژنوتیپ گل محمدی منطقه کاشان. گیاهان دارویی، 11(ویژه نامه 9)، 157-166. SID. https://sid.ir/paper/15741/fa

    Vancouver: کپی

    بتولی حسین، صفایی قمی جواد. مقایسه ترکیب های تشکیل دهنده اسانس گل های سه ژنوتیپ گل محمدی منطقه کاشان. گیاهان دارویی[Internet]. 1391؛11(ویژه نامه 9):157-166. Available from: https://sid.ir/paper/15741/fa

    IEEE: کپی

    حسین بتولی، و جواد صفایی قمی، “مقایسه ترکیب های تشکیل دهنده اسانس گل های سه ژنوتیپ گل محمدی منطقه کاشان،” گیاهان دارویی، vol. 11، no. ویژه نامه 9، pp. 157–166، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15741/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button