Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,081
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,125
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری و بررسی میزان اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 در گونه های مهم جنس کتان (.Linum spp)

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 32

چکیده

 مقدمه: اسیدهای چرب لینولنیک اسید (امگا 3) و لینولئیک اسید (امگا 6) جزء اسیدهای چرب ضروری می باشند که بدن قادر به سنتز آنها نبوده و باید از طریق غذاهای مصرفی تامین شوند. علاوه بر این ویژگی های دارویی به ویژه ضدسرطانی این اسیدهای چرب چندین بار توسط محققین به اثبات رسیده است.هدف: این تحققیق با هدف تعیین میزان اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 گونه های وحشی و زراعی جنس کتان (L. nodiflorum L., L. mucronatum Bertol., L. bienne Mill., L. austriacum L., strictum L.,L. usitatissimum L.) انجام گرفت.روش بررسی: دانه ها به صورت محدود از مرکز تحقیقات جهادکشاورزی استان آذربایجان غربی تهیه و کشت شدند. برای استخراج و اندازه گیری چربی از روش Leiboritz و برای آنالیز اسیدهای چرب از کروماتوگرافی گازی استفاده شد.نتایج: میزان اسیدهای چرب ضروری امگا 3 و امگا 6 در اغلب گونه های وحشی و زراعی مورد مطالعه جنس کتان بسیار بیشتر از (چندین برابر) مقدار این اسیدهای چرب حیاتی در دانه های روغنی رایج کشت شده نظیر کلزا و آفتابگردان بود, هم چنین میزان اسید چرب امگا 6 در همه گونه های وحشی مورد مطالعه جنس کتان بیشتر از میزان این اسید چرب ضروری در گونه زراعی کتان مشاهده شد.نتیجه گیری: در این بررسی برتری کمی و کیفی روغن کتان روغنی نسبت به روغن سایر دانه های روغنی به دلیل میزان قابل ملاحظه روغن و اسیدهای چرب امگا 3 آن به اثبات رسید که بر اساس تحقیقات بیوتکنولوژیکی و با استفاده از گونه های وحشی کتان می توان با افزایش میزان اسیدهای چرب امگا 6 روغن کتان روغنی بر کیفیت آن افزود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رنجزاد، معصومه، خیامی، مسعود، و اسدی، اسداله. (1388). اندازه گیری و بررسی میزان اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 در گونه های مهم جنس کتان (.Linum spp). گیاهان دارویی، 8(32)، 25-32. SID. https://sid.ir/paper/15851/fa

    Vancouver: کپی

    رنجزاد معصومه، خیامی مسعود، اسدی اسداله. اندازه گیری و بررسی میزان اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 در گونه های مهم جنس کتان (.Linum spp). گیاهان دارویی[Internet]. 1388؛8(32):25-32. Available from: https://sid.ir/paper/15851/fa

    IEEE: کپی

    معصومه رنجزاد، مسعود خیامی، و اسداله اسدی، “اندازه گیری و بررسی میزان اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 در گونه های مهم جنس کتان (.Linum spp)،” گیاهان دارویی، vol. 8، no. 32، pp. 25–32، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15851/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا