مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

960
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

640
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات فصلی اسانس گیاه اکلیل کوهی (.Rosmarinus officinalis L)

صفحات

 صفحه شروع 84 | صفحه پایان 90

چکیده

 مقدمه: گیاه اکلیل کوهی  یکی از گیاهان واجد اسانس خانواده نعناعیان است. این گیاه بومی منطقه مدیترانه و خاور نزدیک بوده و در حال حاضر تقریبا در همه کشورها به عنوان گیاه دارویی و زینتی کشت می شود. این گیاه از زمان های قدیم به عنوان ادویه و دارو استفاده می شد.هدف: با توجه به اینکه عوامل محیطی و ژنتیکی بر نوع و میزان اسانس این گیاه اثر می گذارند, هدف این پژوهش بررسی تغییرات فصلی اسانس گیاه اکلیل کوهی می باشد.روش بررسی: نمونه های گیاهی پس از جمع آوری از منطقه اوین تهران, خشک شده و به روش تقطیر با آب توسط طرح کلونجر به مدت 90 دقیقه اسانس گیری شدند. اسانس حاصل از هر گیاه توسط دستگاه GC و GC-MS آنالیز شد.نتایج: نتایج حاصل نشان داد در مجموع 52 ترکیب در اسانس اکلیل کوهی وجود دارد که 31 ترکیب بین فصول مختلف مشترک هستند. اجزای اصلی اسانس را آلفا - پینن, لیمونن, کامفون, کامفور, 1, -8 سینئول و بورنیل استات تشکیل می دادند. بیشترین میزان بورنیل استات در فصل بهار (5.49) و بیشترین میزان 1, -8 سینئول در فصل تابستان مشاهده شد (14.15). بیشترین میزان آلفا - پینن و لیمونن درماه بهمن به ترتیب به میزان 28.28 و 17.29 درصد مشاهده شد. به طور کلی ترکیب های عمده اسانس این گیاه در فصول مختلف سال در ماه های اردیبهشت, مرداد, آبان و بهمن به ترتیب برای آلفا - پینن (18.5, 24.7, 20 و 28.3 درصد), ترکیب لیمونن (11, 6.1, 8.6 و 17.3 درصد), ترکیب کامفون (7.5, 8.3, 7.3 و 8.1 درصد) و کامفور (7.4, 13.4, 8.3 و 4.7 درصد) محاسبه شدند.نتیجه گیری: به جز برخی ترکیب ها از جمله آلفا - پینن, لیمونن, بورنیل استات و 1, -8 سینئول, سایر ترکیب های سازنده اسانس تحت تاثیر تغییرات فصلی قرار نگرفتند. بعضی از آن ها به مواد دیگر تبدیل شدند و لذا غلظت آن ها در فصل تابستان کاهش و در فصل زمستان افزایش یافت.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کیارستمی، خدیجه، بهرامی، مریم، طالب پور، زهرا، ناظم بکایی، زهرا، خانوی، مهناز، و حاجی آخوندی، عباس. (1388). بررسی تغییرات فصلی اسانس گیاه اکلیل کوهی (.Rosmarinus officinalis L). گیاهان دارویی، 8(32)، 84-90. SID. https://sid.ir/paper/15855/fa

    Vancouver: کپی

    کیارستمی خدیجه، بهرامی مریم، طالب پور زهرا، ناظم بکایی زهرا، خانوی مهناز، حاجی آخوندی عباس. بررسی تغییرات فصلی اسانس گیاه اکلیل کوهی (.Rosmarinus officinalis L). گیاهان دارویی[Internet]. 1388؛8(32):84-90. Available from: https://sid.ir/paper/15855/fa

    IEEE: کپی

    خدیجه کیارستمی، مریم بهرامی، زهرا طالب پور، زهرا ناظم بکایی، مهناز خانوی، و عباس حاجی آخوندی، “بررسی تغییرات فصلی اسانس گیاه اکلیل کوهی (.Rosmarinus officinalis L)،” گیاهان دارویی، vol. 8، no. 32، pp. 84–90، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15855/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button