Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,718
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

615
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مواد تشکیل دهنده اسانس و اثرات ضدمیکروبی ریزوم گیاه .Cyperus rotundus L

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 97

چکیده

 مقدمه: گیاه Cyperus rotundus L. از خانواده Cyperaceae, با نام های فارسی (عربی) اویار سلام و سعد کوفی در بیشتر نقاط ایران می روید. از ریشه گیاه سعد کوفی مواد و آثار فارماکولوژیک مختلفی گزارش شده اند. در حال حاضر ریشه ها و ریزوم های این گیاه به صورت ترکیب با سایر گیاهان به منظور تقویت اعصاب و ضدنفخ به کار می رود. در مورد بررسی اسانس حاصل از ریزوم های این گیاه در کشورهای دیگر تحقیق شده که آلفا - سیپرون یا سیپرن را به عنوان ماده عمده معرفی کرده اند.هدف: تا آنجا که ما بررسی کرده ایم, اسانس ریزوم و اثرات ضدمیکروبی نمونه ایرانی گیاه مذکور تاکنون بررسی نشده است. هدف از این پژوهش آنالیز اسانس و بررسی اثرات ضدمیکروبی ریزوم های این گیاه می باشد.روش بررسی: ریزوم گیاه سُعد کوفی در خرداد 1386 از عطاری های شهر تهران خریداری و با روش تقطیر با آب اسانس گیری شد. برای آنالیز اسانس از روش  GC/MSاستفاده شد. جهت بررسی اثرات ضدمیکروبی, عصاره متانولی ریزوم ها با اسباب سوکسله استخراج شد. میکروب های مورد استفاده در این پژوهش باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس, میکروکوکوس لوتئوس, سالمونلا و اشریشیاکولی, و قارچ های آسپرژیلوس نایجر و کلادوسپوریوم هرباسیوم بودند. اثر ضدمیکروبی به روش دیسک کاغذی (انتشار در آگار) و محاسبه هاله عدم رشد انجام شد.نتایج: بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره ریزوم گیاه C. rotundus نشان می دهد که رقت های مختلف آن اثری روی سالمونلا, اشریشیا کولی, آسپرژیلوس نایجر و کلادوسپوریوم هرباسیوم ندارد و تنها روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و میکروکوکوس لوتئوس موثر می باشد. ترکیبات عمده اسانس آن را سسکویی ترپن ها تشکیل می دهند (82.0 درصد) که در بین آنها آلفا - سیپرون 32.0 درصد و اسپاتولنول, 11.0 درصد می باشند. 8.8 درصد ترکیبات شناسایی شده نیز از گروه مونوترپنوئیدها می باشند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مجاب، فراز، وحیدی، حسین، نیک آور، بهمن، و کمالی نژاد، محمد. (1388). بررسی مواد تشکیل دهنده اسانس و اثرات ضدمیکروبی ریزوم گیاه .Cyperus rotundus L. گیاهان دارویی، 8(32)، 91-97. SID. https://sid.ir/paper/15856/fa

    Vancouver: کپی

    مجاب فراز، وحیدی حسین، نیک آور بهمن، کمالی نژاد محمد. بررسی مواد تشکیل دهنده اسانس و اثرات ضدمیکروبی ریزوم گیاه .Cyperus rotundus L. گیاهان دارویی[Internet]. 1388؛8(32):91-97. Available from: https://sid.ir/paper/15856/fa

    IEEE: کپی

    فراز مجاب، حسین وحیدی، بهمن نیک آور، و محمد کمالی نژاد، “بررسی مواد تشکیل دهنده اسانس و اثرات ضدمیکروبی ریزوم گیاه .Cyperus rotundus L،” گیاهان دارویی، vol. 8، no. 32، pp. 91–97، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15856/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا