مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,229
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

708
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

واکنش برخی ویژگی های رویشی زعفران (.Crocus sativus L) به منابع کودی گوناگون

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 46

چکیده

 در این پژوهش صفات کمی و کیفی اندام های رویشی زعفران (Crocus sativus L.) در معرض کودهای مختلف مورد ارزیابی قرار گرفتند. کشت زعفران در مزرعه پژوهشی دانشگاه شاهد به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی انجام شد. عوامل مورد بررسی در برگیرنده سطوح مختلف کود شیمیایی در سه سطح (0, 50 و 100 درصد مقدار توصیه کودی) و کودهای غیر شیمیایی در چهار سطح (شاهد, ورمی کمپوست, کود زیستی حاوی باکتری های سودوموناس و باسیلوس و ترکیب ورمی کمپوست و کود زیستی) بودند. به منظور تعیین بهترین نوع کود اثرگذار بر کمیت و کیفیت زعفران, صفاتی مانند خصوصیات فیزیولوژی, رنگدانه های فتوسنتزی و عناصر شیمیایی برگ اندازه گیری و بررسی شدند. نتایج نشان داد که کاربرد باکتری ها بر خصوصیات مرفولوژیک, کاربرد همزمان باکتری ها و کود شیمیایی کامل بر مقادیر رنگدانه ها و کاربرد همزمان باکتری ها, ورمی کمپوست و 100 درصد کود شیمیایی بر عناصر شیمیایی برگ بیشترین اثر را داشتند. همچنین نتایج نشان دادند که کاربرد باکتری های محرک رشد بر بیشتر صفات اثر مثبتی داشته اند. این تیمار صفات طول برگ, وزن تر و خشک, کلروفیل b, کلروفیل کل, کارتنوئید, غلظت فسفر و روی در برگ را به ترتیب 61.64, 79.71, 82.05, 4.01, 4.90, 4.23, 20.18 و 20.23 درصد نسبت به شاهد افزایش داد. با توجه به اهمیت زیست محیطی-اقتصادی نهاده های مصرفی, ترکیب دو نوع باکتری محرک رشد به منظور نیل به بیشترین کمیت و کیفیت رویشی زعفران پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رسولی، زهرا، ملکی فراهانی، سعیده، و بشارتی، حسین. (1392). واکنش برخی ویژگی های رویشی زعفران (.Crocus sativus L) به منابع کودی گوناگون. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 27(1 الف)، 35-46. SID. https://sid.ir/paper/159114/fa

    Vancouver: کپی

    رسولی زهرا، ملکی فراهانی سعیده، بشارتی حسین. واکنش برخی ویژگی های رویشی زعفران (.Crocus sativus L) به منابع کودی گوناگون. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1392؛27(1 الف):35-46. Available from: https://sid.ir/paper/159114/fa

    IEEE: کپی

    زهرا رسولی، سعیده ملکی فراهانی، و حسین بشارتی، “واکنش برخی ویژگی های رویشی زعفران (.Crocus sativus L) به منابع کودی گوناگون،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 27، no. 1 الف، pp. 35–46، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/159114/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button