مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,049
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,055
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین اعداد مرجع روش تلفیقی تشخیص و توصیه (DRIS) و مقایسه آن با روش انحراف از درصد بهینه (DOP) در انگور سفید بیدانه

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 105

چکیده

 روش تلفیقی تشخیص و توصیه (DRIS) و شاخص انحراف از درصد بهینه (DOP) می تواند به عنوان روش های موثر در تفسیر نتایج تجزیه گیاه و نیازهای غذایی در محصولات زراعی و باغی مورد استفاده قرار گیرد. به منظور تعیین اعداد مرجع DRIS در انگور (Vitis vinifera L.) سفید بیدانه و مقایسه آنها با شاخص DOP, نمونه های برگ از 129 تاکستان در استان آذربایجان غربی جمع آوری و غلظت های عناصر غذایی N, P, K, Ca, Mg, Fe, Mn, Zn, Cu و B تعیین شدند. درصد قند (بریکس) انگور به عنوان معیاری از عملکرد اندازه گیری شد. با توجه به درصد قند انگور, تاکستان ها به دو گروه با عملکرد قند بالا و پایین تقسیم گردیدند. نرم های استاندارد DRIS برای نسبت های مختلف عناصر غذایی تعیین و شاخص های DRIS که در ارزیابی تعادل عناصر غذایی و اولویت بندی کمبود و بیشبود عناصر غذایی در گیاه مورد استفاده قرار می گیرند, محاسبه شدند. دامنه کفایت غلظت عناصر غذایی پرنیاز و کم نیاز در برگ انگور با استفاده از روش DRIS تعیین شدند. میانگین غلظت عناصر غذایی در جامعه گیاهی با عملکرد بالا (درصد قند بالا) به عنوان ارقام مرجع برای محاسبه شاخص های DOP استفاده شد. دامنه کفایت غلظت عناصر غذایی در برگ انگور برای عناصر غذاییN , P, K, Ca و Mg به ترتیب: 2.0-2.8, 0.20-0.27, 1.2-1.7, 1.5-2.1, 0.29-0.56 درصد و برای عناصر Fe, Mn, Zn, Cu و B به ترتیب: 55-138, 40-127, 30-100, 10-20, 30-187 میلی گرم بر کیلوگرم برای عناصر غذایی شاخص های DRIS نشان داد که در بین عناصر پرنیاز در تمامی تاکستان ها با عملکرد پایین عنصر منیزیم منفی ترین شاخص و در بین عناصر کم نیاز عنصر روی (Zn) بیشترین کمبود را به خود اختصاص داد (معادل 43 درصد تاکستان ها). شاخص های تعادل تغذیه ای دریس (NBI) و انحراف از درصد بهینه (DOP) در کلیه تاکستان ها با عملکرد پایین (بریکس پایین) خیلی بزرگتر از صفر بود که حاکی از عدم وجود تعادل عناصر غذایی جذب شده در باغات انگور می باشد. مقایسه شاخص های DRIS عناصر پرنیاز و کم نیاز با شاخص های DOP نشان داد که در هر دو شاخص عنصر Mg و Zn منفی ترین شاخص بودند که حاکی از تشابه زیاد بین دو روش در تفسیر نتایج تجزیه گیاه می باشد. در صورتی می توان در خصوص تفسیر نتایج دو روش اظهار نظر نمود که از میزان کارآیی نرم های تعریف شده با انجام آزمایش های کودی اطمینان حاصل نمود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

صمدی، عباس، و مجیدی، عزیز. (1389). تعیین اعداد مرجع روش تلفیقی تشخیص و توصیه (DRIS) و مقایسه آن با روش انحراف از درصد بهینه (DOP) در انگور سفید بیدانه. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 24(2)، 89-105. SID. https://sid.ir/paper/159140/fa

Vancouver: کپی

صمدی عباس، مجیدی عزیز. تعیین اعداد مرجع روش تلفیقی تشخیص و توصیه (DRIS) و مقایسه آن با روش انحراف از درصد بهینه (DOP) در انگور سفید بیدانه. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1389؛24(2):89-105. Available from: https://sid.ir/paper/159140/fa

IEEE: کپی

عباس صمدی، و عزیز مجیدی، “تعیین اعداد مرجع روش تلفیقی تشخیص و توصیه (DRIS) و مقایسه آن با روش انحراف از درصد بهینه (DOP) در انگور سفید بیدانه،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 24، no. 2، pp. 89–105، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/159140/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button