مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,415
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

931
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر هم زمان اکسین و تیامین بر میزان فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز و محتوای ترکیبات فنلی در دو مرحله رشد رویشی گیاه سویا (Glycin max)

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 68

چکیده

 سویا (Glycin max L.) گیاهی سرشار از پروتئین, چربی های غیر اشباع, ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی است که نقش مهمی در سلامت انسان دارد. ایندول 3- بوتیریک اسید (IBA) از تنظیم کننده های رشد گیاهی بوده که در تولید ترکیبات فنلی و افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی گیاه نقش بسزایی دارد. تیامین نیز از ویتامین های مهم گیاهی در تقویت سیستم دفاعی و افزایش مقاومت به تنش های محیطی است. با توجه به اثر هورمون اکسین و تیامین بر تولید ترکیبات فنلی با ویژگی آنتی اکسیدانی در مراحل رشد, هدف از انجام پژوهش حاضر, بررسی اثر این دو ترکیب بر دو مرحله رشد رویشی گیاه سویا و تغییرات ترکیبات فنلی جهت ایجاد ظرفیت آنتی اکسیدانی بیشتر در مقاومت به تنش های محیطی است. به این منظور بذرهای سویا, رقم DPX کاشته شدند و گیاهان در قالب طرح فاکتوریل با سه غلظت صفر, 10و 50 میکرو مولار ایندول 3- بوتیریک اسید و سه غلظت صفر, 50 و 200 میکرو مولار تیامین تیمار شدند. اندازه گیری ترکیبات فنلی کل, آنتوسیانین و رنگیزه ها در برگ انجام شد. نتایج نشان دادند که کاربرد هم زمان اکسین و تیامین, محتوای فنلی و کاروتنوئید را در هر دو مرحله به طور معنی داری افزایش داد. کاربرد اکسین به تنهایی کاهش معنی دار محتوای آنتوسیانین را در هر دو مرحله سبب شد, اما بر محتوای فنلی تاثیر معنی داری نداشت. به طور کلی, فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز (PAL), محتوای فنلی و آنتوسیانین در مرحله 9 برگی نسبت به3 برگی افزایش بیشتری داشته است. این نتایج بیان کننده تاثیر هم زمان اکسین و تیامین بر محتوای ترکیبات فنلی در مراحل مختلف رشد رویشی و افزایش قدرت دفاعی گیاه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حمزه نژادی، مهدیه، نادرنژاد، نازی، اسرار، زهرا، و مظفری، حسین. (1396). بررسی تاثیر هم زمان اکسین و تیامین بر میزان فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز و محتوای ترکیبات فنلی در دو مرحله رشد رویشی گیاه سویا (Glycin max). زیست شناسی گیاهی، 9(32)، 53-68. SID. https://sid.ir/paper/159967/fa

    Vancouver: کپی

    حمزه نژادی مهدیه، نادرنژاد نازی، اسرار زهرا، مظفری حسین. بررسی تاثیر هم زمان اکسین و تیامین بر میزان فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز و محتوای ترکیبات فنلی در دو مرحله رشد رویشی گیاه سویا (Glycin max). زیست شناسی گیاهی[Internet]. 1396؛9(32):53-68. Available from: https://sid.ir/paper/159967/fa

    IEEE: کپی

    مهدیه حمزه نژادی، نازی نادرنژاد، زهرا اسرار، و حسین مظفری، “بررسی تاثیر هم زمان اکسین و تیامین بر میزان فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز و محتوای ترکیبات فنلی در دو مرحله رشد رویشی گیاه سویا (Glycin max)،” زیست شناسی گیاهی، vol. 9، no. 32، pp. 53–68، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/159967/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button