مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,340
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

861
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر همزیستی قارچ Piriformospora indica بر کمیت اسانس و برخی صفات فیزیولوژیک گیاه دارویی نعناع فلفلی در تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 2 | صفحه پایان 19

چکیده

 در پژوهش حاضر, تاثیر قارچ اندوفیت Piriformospora indica بر برخی شاخص های فیزیولوژیک گیاه دارویی نعناع فلفلی در تنش شوری, با آزمایش مزرعه ای و به صورت فاکتوریل, در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار بررسی شد. تیمارها شامل تلقیح با قارچ P. indica و چهار سطح شوری صفر, سه, شش و نه دسی زیمنس بر متر بودند. آبیاری با آب شور حاوی مخلوط آب دریای خزر و آب مقطر با چهار سطح شوری یاد شده انجام شد. وزن خشک برگ, میزان فنل کل, فلاونوئید, آنتوسیانین و فعالیت آنتی اکسیدانی کل, عملکرد اسانس, هدایت روزنه ای و محتوای سدیم, فسفر, پتاسیم و نسبت سدیم به پتاسیم برگ سنجش شدند. نتایج نشان داد که افزایش تنش شوری, افزایش آنتوسیانین, فلاونوئید, محتوای سدیم و نسبت سدیم به پتاسیم برگ و کاهش محتوای فسفر و پتاسیم, وزن خشک برگ و عملکرد اسانس را باعث شد. تلقیح قارچ P. indica به ریشه گیاه نعناع فلفلی به ترتیب افزایش 17 و 32 درصدی آنتوسیانین و فلاونوئید را نسبت به گیاهان شاهد موجب شد. همچنین تیمار قارچ به کاهش آثار منفی شوری بر هدایت روزنه ای, محتوای فسفر و پتاسیم, عملکرد اسانس و وزن خشک و محتوای سدیم برگ منجر شد. همزیستی قارچی در شوری 9 دسی زیمنس بر متر, مقدار فنل کل برگ را 37 درصد و عملکرد اسانسرا 80 درصد نسبت به گیاهان شاهد افزایش داد. به نظر می رسد تلقیح قارچ P. indica به ریشه های گیاه دارویی نعناع فلفلی علاوه بر تحریک سنتز ترکیبات فنولیک و اسانس, با افزایش جذب فسفر و پتاسیم تخفیف آثار تنش شوری را در این گیاه موجب می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خالوندی، معصومه، عامریان، محمدرضا، پیردشتی، همت اله، برادران فیروزآبادی، مهدی، و غلامی، احمد. (1396). اثر همزیستی قارچ Piriformospora indica بر کمیت اسانس و برخی صفات فیزیولوژیک گیاه دارویی نعناع فلفلی در تنش شوری. زیست شناسی گیاهی، 9(32)، 2-19. SID. https://sid.ir/paper/159971/fa

    Vancouver: کپی

    خالوندی معصومه، عامریان محمدرضا، پیردشتی همت اله، برادران فیروزآبادی مهدی، غلامی احمد. اثر همزیستی قارچ Piriformospora indica بر کمیت اسانس و برخی صفات فیزیولوژیک گیاه دارویی نعناع فلفلی در تنش شوری. زیست شناسی گیاهی[Internet]. 1396؛9(32):2-19. Available from: https://sid.ir/paper/159971/fa

    IEEE: کپی

    معصومه خالوندی، محمدرضا عامریان، همت اله پیردشتی، مهدی برادران فیروزآبادی، و احمد غلامی، “اثر همزیستی قارچ Piriformospora indica بر کمیت اسانس و برخی صفات فیزیولوژیک گیاه دارویی نعناع فلفلی در تنش شوری،” زیست شناسی گیاهی، vol. 9، no. 32، pp. 2–19، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/159971/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button