مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

705
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

537
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر دگرآسیبی برگ گیاه زردآلو (Prunus armeniaca L. ) بر برخی ویژگی های ریخت شناختی و بیوشیمیایی گیاهان زراعی و علف های هرز تک لپه و دولپه

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 82

چکیده

 به منظور بررسی اثرات دگرآسیب برگ گیاه زردآلو بر گیاهان ذرت, لوبیا, چاودار و تاج خروس آزمایشی در مرحله گیاهچه ای با تیمارهای عصاره آبی 75 درصد (w/v) و پودر سه درصد (w/w نسبت به خاک باغچه) برگ و شاهد (فاقد هرگونه تیمار با عصاره و پودر برگ وآبیاری شده با آب مقطر), به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. بر اساس نتایج, کمترین و بیشترین درصد کاهش وزن خشک بخش هوایی و ریشه, طول ساقه و ریشه به ترتیب در گیاه زراعی تک لپه ذرت و علف هرز دولپه تاج خروس تیمارشده با عصاره آبی و پودر برگ زردآلو مشاهده شد. افزایش میزان نشت الکترولیت گیاه لوبیا تیمارشده با عصاره آبی و پودر, و در چاودار تحت تیمار با عصاره آبی برگ زردآلو نسبت به شاهد معنی دار بود. هر دو نوع تیمار برگ زردآلو باعث کاهش محتوای کلروفیل a و b در گیاهان لوبیا و تاج خروس و افزایش این رنگدانه ها در گیاهان ذرت و چاودار شد. افزایش کربوهیدرات های محلول گیاهان لوبیا و ذرت تیمار شده با عصاره آبی و پودر برگی و در گیاهان چاودار و تاج خروس تیمار شده با عصاره آبی برگ نسبت به شاهد معنی دار بود. هرچند تیمار عصاره آبی موجب افزایش محتوای پرولین در تمام گیاهان مورد بررسی شد اما محتوای این آمینواسید تنها در گیاه لوبیا تیمار شده با پودر برگ زردآلو افزایش یافت. بررسی محتوای کربوهیدرات های محلول نشان داد که تاثیر افزایش دهنده تیمارهای عصاره آبی و پودر برگ بر محتوای این دسته از ترکیبات, در گیاهان زراعی بیشتر از علف های هرز مورد بررسی بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسماعیلی فریمان، محترم، گنجعلی، علی، و چنیانی، منیره. (1397). تأثیر دگرآسیبی برگ گیاه زردآلو (Prunus armeniaca L. ) بر برخی ویژگی های ریخت شناختی و بیوشیمیایی گیاهان زراعی و علف های هرز تک لپه و دولپه. زیست شناسی گیاهی، 10(37 )، 69-82. SID. https://sid.ir/paper/160065/fa

    Vancouver: کپی

    اسماعیلی فریمان محترم، گنجعلی علی، چنیانی منیره. تأثیر دگرآسیبی برگ گیاه زردآلو (Prunus armeniaca L. ) بر برخی ویژگی های ریخت شناختی و بیوشیمیایی گیاهان زراعی و علف های هرز تک لپه و دولپه. زیست شناسی گیاهی[Internet]. 1397؛10(37 ):69-82. Available from: https://sid.ir/paper/160065/fa

    IEEE: کپی

    محترم اسماعیلی فریمان، علی گنجعلی، و منیره چنیانی، “تأثیر دگرآسیبی برگ گیاه زردآلو (Prunus armeniaca L. ) بر برخی ویژگی های ریخت شناختی و بیوشیمیایی گیاهان زراعی و علف های هرز تک لپه و دولپه،” زیست شناسی گیاهی، vol. 10، no. 37 ، pp. 69–82، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/160065/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button