مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

910
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

793
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تنش شوری و سالیسیلیک اسید بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی سیاه دانه (.Nigella sativa L)

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 84

چکیده

 سیاه دانه (.Nigella sativ a L) از خانواده آلاله وﮔﻴﺎﻫﻲ یک ﺳﺎﻟﻪاست ﻛﻪﻋﻼوه ﺑﺮ ارزش داروﻳﻲ, در ﺻﻨﺎﻳﻊﻏﺬاﻳﻲ و ﻓﺮاوردهﻫﺎی آراﻳﺸﻲ - ﺑﻬﺪاﺷﺘﻲﻛﺎرﺑﺮد دارد. در پژوهش حاضر, اثر تنش شوری و سالیسیلیک اسید بر برخی شاخص های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی گیاه سیاه دانه شامل محتوای نسبی آب برگ, آنتوسیانین, پرولین و مالون دی آلدهید, نشت یونی, فعالیت آنزیم های کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز بررسی شد. تیمارهای آزمایش شامل تنش شوری سدیم کلرید در سه غلظت ﺻﻔﺮ (ﺷﺎﻫﺪ ﺑﺪون ﺷﻮری), 25 و 75 میلی مولار و ﺳﺎﻟﻴﺴﻴﻠﻴﻚ اﺳﻴﺪ در سه غلظت صفر, 0.75 و 1.5 میلی مولار بودند. گیاهچه های سه تا چهاربرگی به مدت سه هفته در شرایط تنش شوری و دوبار محلول پاشی سالسیلیک اسید با فاصله زمانی یک هفته قرار گرفتند. نتایج نشان دادند تنش شوری کاهش معنی دار محتوای نسبی آب برگ و آنتوسیانین و افزایش معنی دار نشت یونی, مالون دی آلدهید, پرولین, فعالیت آنزیم های کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز را باعث شد, درحالی که در تنش شوری, تیمار سالیسیلیک اسید افزایش محتوای نسبی آب برگ, مالون دی آلدهید, آنتوسیانین, پرولین, فعالیت آنزیم های کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز را موجب شد, اما نشت یونی کاهش یافت. ازآنجاکه سیاه دانه گیاهی حساس به شوری است, با کاربرد سالیسیلیک اسید و افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی, امکان رشد و بقای گیاه در شرایط تنش فراهم می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فاضلی، آرش، زارعی، بتول، و طهماسبی، زهرا. (1396). تاثیر تنش شوری و سالیسیلیک اسید بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی سیاه دانه (.Nigella sativa L). زیست شناسی گیاهی، 9(34 )، 69-84. SID. https://sid.ir/paper/160132/fa

    Vancouver: کپی

    فاضلی آرش، زارعی بتول، طهماسبی زهرا. تاثیر تنش شوری و سالیسیلیک اسید بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی سیاه دانه (.Nigella sativa L). زیست شناسی گیاهی[Internet]. 1396؛9(34 ):69-84. Available from: https://sid.ir/paper/160132/fa

    IEEE: کپی

    آرش فاضلی، بتول زارعی، و زهرا طهماسبی، “تاثیر تنش شوری و سالیسیلیک اسید بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی سیاه دانه (.Nigella sativa L)،” زیست شناسی گیاهی، vol. 9، no. 34 ، pp. 69–84، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/160132/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button