مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,226
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر بسامد و دامنه ارتعاش بر جداسازی میوه لیموترش

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 38

چکیده

 هدف از اجرای این تحقیق تعیین مناسبترین بسامد و دامنه ارتعاش برای برداشت ارتعاشی میوه لیمو ترش (C. aurantifolina) بود. یک دستگاه شاخه تکان سوار بر تراکتور با بسامد و دامنه نوسان قابل تغییر و تنظیم که توان مورد نیازش از طریق محور توان دهی تراکتور تامین می گردید, برای اجرای این تحقیق طراحی و ساخته شد. توان دورانی ورودی دستگاه از طریق یک سیستم رانش تسمه ای به فلایویل شاخه تکان منتقل و در آنجا با استفاده از مکانیزم لنگ و لغزنده به حرکت رفت و برگشتی تبدیل می شد. حرکت ارتعاشی حاصل از طریق یک تیرک تلسکوپی و یک گیره مخصوص به شاخه درخت منتقل می گردید. یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار برای بررسی تاثیر سطوح مختلف بسامد و دامنه ارتعاش بر جداسازی میوه به اجرا گذاشته شد. سه سطح بسامد (5, 7.5 و10 هرتز) و سه سطح دامنه ارتعاش (40, 80 و 120 میلی متر ) مورد مطالعه قرار گرفت. تجربه واریانس و مقایسه میانگین ها نشان داد که تاثیر بسامد ارتعاش بر جداسازی میوه معنی دار است, در حالی که تاثیر دامنه ارتعاش و اثر متقابل آن بر بسامد معنی دار نبود. با افزایش بسامد ارتعاش, درصد میوه های جدا شده بطور معنی داری افزایش یافت, ولی بسامد و دامنه ارتعاش تاثیر معنی داری بر میزان آسیب دیدگی میوه نداشت. جداسازی کامل میوه (%100) با اعمال ارتعاشی با دامنه 120 میلی متر و بسامد 10 هرتز حاصل گردید, ولی با این ترکیب دامنه و بسامد, ریزش قابل توجه برگ عامل محدودکننده بود. از این رو تکانیدن شاخه با دامنه 80 میلی متر و بسامد 10 هرتز با جدا سازی %98.5 میوه و ریزش ناچیز برگ, مناسب ترین ترکیب شناخته شد. برای تعیین استحکام اتصال میوه به شاخه, مجموعه آزمون هایی انجام گردید که طی آن میانگین نیروی کششی لازم برای جداسازی میوه های رسیده و نارس و همچنین جرم و میانگین قطر هندسی میوه اندازه گیری شد. میانگین نیروی لازم برای جداسازی میوه های رسیده در حدود 14.2 درصد نیروی لازم برای جداسازی میوه های نارس بود. میانگین نسبت نیروی کششی لازم برای جداسازی میوه به جرم آن (F/W) برای میوه های رسیده و نارس به ترتیب برابر با 6.9 و 61.8 اندازه گیری شد. این دو کمیت اخیر را می توان به عنوان شاخصی از امکان بالقوه بکارگیری شاخه تکان برای برداشت انتخابی میوه های رسیده در مورد ارقامی از میوه های با خصوصیت رسیدگی غیر یکنواخت قلمداد نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    لغوی، محمد، و محسنی، شهرام. (1384). تاثیر بسامد و دامنه ارتعاش بر جداسازی میوه لیموترش. تحقیقات کشاورزی ایران، 24-25(1-2)، 27-38. SID. https://sid.ir/paper/16167/fa

    Vancouver: کپی

    لغوی محمد، محسنی شهرام. تاثیر بسامد و دامنه ارتعاش بر جداسازی میوه لیموترش. تحقیقات کشاورزی ایران[Internet]. 1384؛24-25(1-2):27-38. Available from: https://sid.ir/paper/16167/fa

    IEEE: کپی

    محمد لغوی، و شهرام محسنی، “تاثیر بسامد و دامنه ارتعاش بر جداسازی میوه لیموترش،” تحقیقات کشاورزی ایران، vol. 24-25، no. 1-2، pp. 27–38، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/16167/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button