مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,191
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

603
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر دامنه و بسامد ارتعاش بر جداسازی دانه و خوشه دو رقم پسته

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 122

چکیده

 هدف از اجرای این تحقیق تعیین مناسب ترین دامنه و بسامد ارتعاش برای جداسازی دانه و یا خوشه پسته در دو رقم اوحدی و کله قوچی با در نظر گرفتن حداقل خسارت وارد بر شاخه بود. نتایج حاصل از تعیین برخی از خصوصیات فیزیکی و مکانیکی دانه و خوشه نشان داد که میانگین F/W (نسبت نیروی استاتیکی کششی مورد نیاز برای جدایش دانه پسته به وزن آن) و میانگین V/W (نسبت نیروی استاتیکی کششی مورد نیاز برای جدایش خوشه پسته به وزن آن) که به ترتیب شاخصی از سهولت جداسازی میوه و خوشه می باشند, برای رقم اوحدی به ترتیب برابر با 6.2 و 37 و برای کله قوچی برابر با 9 و 37.8 است. به منظور تعیین تاثیر دامنه و بسامد ارتعاش بر جداسازی دانه یا خوشه پسته در دو رقم اوحدی و کله قوچی یک آزمایش فاکتوریل 4. 4 در قالب یک طرح کاملا تصادفی با سه تکرار بر روی هر رقم به اجرا گذاشته شد. سطوح بسامد و دامنه ارتعاش که در رقم واحدی استفاده شد به ترتیب عبارت بودند از 5, 7.5, 10 و 12.5 هرتز و 20, 40, 60 و 80 میلی متر. در رقم کله قوچی چهارسطح بسامد ارتعاش 7.5, 10, 12.5 و 15 هرتز و چهارسطح دامنه 40, 60, 80 و 100 میلی متر مورد آزمون قرار گرفت. نتایج نشان داد که اثر بسامد و دامنه ارتعاش بر جداسازی دانه و خوشه پسته در هر دو رقم مذکور معنی داراست. در رقم اوحدی اعمال ارتعاشی با بسامد 12.5 هرتز و دامنه 80 میلی متر, بیشترین درصد برداشت میوه (98.8%) را به همراه داشت ولی با توجه به لزوم محدودسازی افت محصول و خسارت وارد بر شاخه به 5% و کمینه نمودن توان مصرفی شاخه تکان, اعال ارتعاشی با دامنه 60 میلی متر و بسامد 10 هرتز که 95% محصول را برداشت مینماید به عنوان مناسب ترین ترکیب دامنه و بسامد ارتعاش انتخاب گردید. هم چنین بسامد 12.5 هرتز و دامنه 80 میلی متر, بیشترین میزان خوشه برداشت شده (82%) را در برداشت ولی با مخلوط نمودن درصد خسارت به شاخه و توان مصرفی, اعمال ارتعاشی با بسامد 12.5 هرتز و دامنه 60 میلی متر با 69% ریزش خوشه به عنوان مناسب ترین ترکیب شناخته شد. در رقم کله قوچی, اعمال ارتعاشی با دامنه 100 میلی متر و بسامد 15 هرتز منجر به ریزش 100% محصول گردید ولی با توجه به لزوم محدود نمودن خسارت وارد بر شاخه و توان مصرفی, ترکیب دامنه ارتعاش 60 میلی متر و بسامد 15 هرتز با 97.2% جداسازی میوه به عنوان مناسب ترین ترکیب انتخاب گردید. در مورد برداشت خوشه ای رقم کله قوچی ترکیبات ارتعاشی با بسامد 15 هرتز و دامنه های 60 و 40 میلی متر به ترتیب با درصد ریزش خوشه 75 و 69 درصد به عنوان مناسب ترین شناخته شدند. در نهایت می توان از این تحقیق چنین نتیجه گرفت که در صورت شناخت و رعایت ترکیب بسامد و دامنه ارتعاش مناسب با رقم مورد نظر, برداشت ارتعاشی می تواند با موفقیت در باغ های پسته ایران که به طور عموم به صورت ردیفی کشت شده و امکان حرکت تراکتور در بین ردیف ها وجود دارد به کار برده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    لغوی، محمد، و رحیمی، حسین. (1386). تاثیر دامنه و بسامد ارتعاش بر جداسازی دانه و خوشه دو رقم پسته. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 11(40 (الف))، 109-122. SID. https://sid.ir/paper/14667/fa

    Vancouver: کپی

    لغوی محمد، رحیمی حسین. تاثیر دامنه و بسامد ارتعاش بر جداسازی دانه و خوشه دو رقم پسته. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1386؛11(40 (الف)):109-122. Available from: https://sid.ir/paper/14667/fa

    IEEE: کپی

    محمد لغوی، و حسین رحیمی، “تاثیر دامنه و بسامد ارتعاش بر جداسازی دانه و خوشه دو رقم پسته،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 11، no. 40 (الف)، pp. 109–122، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/14667/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button