مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

972
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

527
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر آنزیمیت (زیولیت) بر فاکتورهای رشد، بازماندگی و ترکیبات لاشه بچه تاس ماهیان ایرانی(Acipenser persicus Borodin, 1897)

صفحات

 صفحه شروع 123 | صفحه پایان 130

کلیدواژه

آنزیمیت (زیولیت)Q3

چکیده

 تاس ماهی ایرانی یکی از باارزش ترین ماهیان شیلاتی دریای خزر می باشد. با توجه به این که تاس ماهی ایرانی گونه غالب سواحل جنوبی دریای خزر می باشد, باید امکانات تغذیه ای آن مدنظر قرار گرفته و در شرایط واقعی مورد آزمایش قرار گیرد. این ماهی به سختی به غذای دستی عادت می کند, به همین جهت هدف از افزودن انزیمیت (زیولیت) به جیره غذایی این ماهی افزایش فاکتورهای رشد, کاهش درصد تلفات و همچنین جذب عناصر مغذی جیره می باشد. در این پژوهش اثرات افزودن آنزیمیت به جیره غذایی بچه تاس ماهیان ایرانی در مرکز تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری شهید دکتر بهشتی رشت در تابستان 1387 مورد بررسی قرار گرفت. طی این پژوهش 450 عدد بچه تاس ماهی ایرانی با میانگین وزنی 3.70±0.74 گرم در تانک فایبرگلاس با حجم آب گیری یک مترمکعب به صورت تصادفی پرورش داده شد. این آزمایش طی 60 روز برای تعیین سطح مطلوب آنزیمیت در جیره غذایی بچه تاس ماهیان ایرانی در سه تیمار آنزیمیت 3 درصد, آنزیمیت 5 درصد و شاهد و هر یک با سه تکرار صورت پذیرفت. نتایج نشان داد که افزودن آنزیمیت 3 درصد به جیره غذایی بچه تاس ماهیان ایرانی از لحاظ وزن و طول نهایی, زی توده (413±47.92), تولید ((370.03±53.6 و فاکتورهای رشد نظیر رشد روزانه GR (0.62±0.1 گرم), ضریب رشد ویژه (3.78±0.42), شاخص افزایش وزن بدن  BWI(885.05±262.98), کارایی غذا (211.50±33.36) تاثیر گذاشته و با تیمار شاهد اختلاف معنی دار اماری را نشان داد. در ارتباط با فاکتورهای ضریب چاقی و نسبت کارایی پروتیینی نیز بین تیمارها اختلاف معنی دار آماری مشاهده گردید و مقادیر این دو فاکتور در تیمار شاهد بیش از سایر تیمارها بود. ضریب تبدیل غذایی نیز در تیمار انزیمیت 5 درصد (1.82±0.31) بیش تر از سایر تیمارها بوده است, ولی در بین تیمارها اختلاف معنی دار مشاهده نشد. همچنین از لحاظ درصد بازماندگی (55.3 درصد) نیز تیمار آنزیمیت 3 درصد بیش از تیمارهای آنزیمیت 5 درصد و شاهد بود. آنالیز لاشه تیمارها نیز بیانگر تاثیر معنی دار سطوح مختلف این ماده بر ترکیبات لاشه بود. بیش ترین درصد پروتیین (58.59±0.3), خاکستر (16.03±0.92) و کم ترین درصد چربی (25.47±0.11) و رطوبت (70.640.3) در تیمار آنزیمیت 5 درصد مشاهده گردید. بر اساس نتایج به دست آمده افزودن آنزیمیت به میزان 3 درصد به جیره غذایی طی دوره پرورش بچه ماهی انگشت قد تاس ماهی ایرانی جهت تامین رشد و بازماندگی مناسب توصیه می گردد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

بنی اسماعیلی، سیده یلدا، زمینی، عباسعلی، وهاب زاده رودسری، حبیب، طلوعی گیلانی، محمدحسین، و مددی، زهرا. (1389). تاثیر آنزیمیت (زیولیت) بر فاکتورهای رشد, بازماندگی و ترکیبات لاشه بچه تاس ماهیان ایرانی(Acipenser persicus Borodin, 1897). فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، 4(3 (پیاپی 15))، 123-130. SID. https://sid.ir/paper/161680/fa

Vancouver: کپی

بنی اسماعیلی سیده یلدا، زمینی عباسعلی، وهاب زاده رودسری حبیب، طلوعی گیلانی محمدحسین، مددی زهرا. تاثیر آنزیمیت (زیولیت) بر فاکتورهای رشد, بازماندگی و ترکیبات لاشه بچه تاس ماهیان ایرانی(Acipenser persicus Borodin, 1897). فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)[Internet]. 1389؛4(3 (پیاپی 15)):123-130. Available from: https://sid.ir/paper/161680/fa

IEEE: کپی

سیده یلدا بنی اسماعیلی، عباسعلی زمینی، حبیب وهاب زاده رودسری، محمدحسین طلوعی گیلانی، و زهرا مددی، “تاثیر آنزیمیت (زیولیت) بر فاکتورهای رشد, بازماندگی و ترکیبات لاشه بچه تاس ماهیان ایرانی(Acipenser persicus Borodin, 1897)،” فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، vol. 4، no. 3 (پیاپی 15)، pp. 123–130، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161680/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button