مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

535
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

539
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات کیفی فیله ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) بسته بندی شده با روش اتمسفر اصلاح شده (MAP) در معرض نایسین و سیترات سدیم در شرایط نگهداری در یخچال

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 38

کلیدواژه

بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده (MAP)Q2
ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix)Q2

چکیده

 این پژوهش جهت بررسی اثر نایسین و سیترات سدیم بر فیله های ماهی کپور نقره ای بسته بندی شده در اتمسفر اصلاح شده در شرایط یخچال بر اساس بار میکروبی, ارزیابی های شیمیایی و خصوصیات حسی انجام پذیرفت. بدین منظور فیله های این ماهی تحت 4 تیمار شاهد بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده (C), سیترات سدیم 5/2 درصد (CIT), نایسین 25/0 g/kg (N), نایسین 25/0 g/kg و سیترات سدیم 5/2 درصد (CIT-N) به مدت 16 روز در دمای یخچال نگهداری و تغییرات شاخص های شیمیایی فساد (میزان تیوباربیتوریک اسید (TBA) و مقدار بازهای ازته فرار (TVBN)), پارامترهای میکروبی (شمارش کلی باکتری ها و شمارش باکتری های سرماگرا) و ارزیابی حسی فیله ها شامل فاکتورهای بو, رنگ, بافت و قابلیت پذیرش کلی در روزهای 0, 4, 8, 12 و 16 دوره نگهداری مورد سنجش قرار گرفت. نتایج بررسی فاکتورهای شیمیایی نشان داد که میزان شاخص های تیوباربیتوریک اسید و مقدار بازهای ازته فرار در تیمارهایی که در معرض سیترات سدیم و نایسین قرار داشتند به طور معنی داری نسبت به سایر تیمارها کمتر بود (05/0>P). همچنین تیمار (سیترات سدیم 5/2 درصد-نایسین 25/0 g/kg) که در معرض بیشترین غلظت از هردو ماده بود با میزان تیوباربیتوریک اسید, مقدار بازهای ازته فرار به ترتیب برابر 41/1 (میلی گرم مالون آلدهید بر کیلوگرم گوشت ماهی) و 05/32 (میلی گرم نیتروژن در 100 گرم گوشت ماهی) به طور معنی داری کمترین تیمار از نظر شاخصهای ذکر شده نسبت به سایر تیمارها بود (05/0>P). از نظر پارامترهای میکروبی نیز تیمار (سیترات سدیم 5/2 درصد-نایسین 25/0 g/kg) با میزان شمارش کلی باکتری ها و شمارش باکتری های سرماگرا به ترتیب برابر 74/6, 76/6 logcfu/g کمترین تیمار و تیمار شاهد با میزان شمارش کلی باکتری ها و شمارش باکتری های سرماگرا به ترتیب برابر 61/8 و 22/8 logcfu/g بیشتر تیمار از نظر پارامترهای میکروبی بود. بنابر نتایج حاصل از این تحقیق هر دو ماده سیترات سدیم و نایسین به تنهایی و به همراه هم موجب بهبود کیفیت و افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی کپور نقر ه ای در دمای یخچال شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاملوفر، مهشید، و غیاثوند، زهرا. (1394). تغییرات کیفی فیله ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) بسته بندی شده با روش اتمسفر اصلاح شده (MAP) در معرض نایسین و سیترات سدیم در شرایط نگهداری در یخچال. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، 9(4 )، 27-38. SID. https://sid.ir/paper/161773/fa

    Vancouver: کپی

    شاملوفر مهشید، غیاثوند زهرا. تغییرات کیفی فیله ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) بسته بندی شده با روش اتمسفر اصلاح شده (MAP) در معرض نایسین و سیترات سدیم در شرایط نگهداری در یخچال. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)[Internet]. 1394؛9(4 ):27-38. Available from: https://sid.ir/paper/161773/fa

    IEEE: کپی

    مهشید شاملوفر، و زهرا غیاثوند، “تغییرات کیفی فیله ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) بسته بندی شده با روش اتمسفر اصلاح شده (MAP) در معرض نایسین و سیترات سدیم در شرایط نگهداری در یخچال،” فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، vol. 9، no. 4 ، pp. 27–38، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161773/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button