مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

658
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

635
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پتانسیل ضدباکتریایی اسانس رزماری (Rosmarinus officinalis) و نایسین بر فیله ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) در دمای 4 درجه سانتی گراد

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 106

چکیده

 افزایش ماندگاری محصولات آبزی از جمله دغدغه های مهم صنعت فرآوری است. بنابراین, مطالعه حاضر با هدف ارزیابی پتانسیل ضدباکتریایی اسانس رزماری و نایسین بر فیله ماهی کپور نقره ای انجام شد. تیمارهای مورد استفاده در این مطالعه شامل تیمار شاهد (فاقد هر ماده افزودنی), رزماری (1.5 درصد) و نایسین (0.5 گرم بر کیلوگرم) و ترکیب نایسین و رزماری است و به منظور بررسی اثر ضدباکتریایی این دو ماده, باکتری Salmonella typhimurium روی فیله های ماهی فیتوفاگ به میزان 5 log CFU/g تلقیح شد. همچنین تاثیر گذاری هر یک از تیمارها با شمارش باکتری های کل, باکتری های سرماگرا, باکتری های اسید لاکتیک و باکتری S. typhimurium در زمان های مختلف (0, 3, 6 و 9 روز) ارزیابی شد. نتایج به دست آمده حاکی از اثرگذاری مثبت معنی دار (P<0.05) هر یک از تیمارهای آزمایشی در قیاس با شاهد بود. استفاده مجزا از هر یک از دو ماده افزودنی رزماری و نایسین از عملکرد به مراتب بهتری در مقایسه با حالت ترکیبی برخوردار بود. با توجه به یافته ها, می توان از تیمارهای مجزای رزماری و نایسین به عنوان تیمارهای برگزیده از حیث توان مهار بار میکروبی در فیله ماهی فیتوفاگ نام برد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاملوفر، مهشید، غیاثوند، زهرا، کمالی، مازیار، و بای، فاطمه. (1396). پتانسیل ضدباکتریایی اسانس رزماری (Rosmarinus officinalis) و نایسین بر فیله ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) در دمای 4 درجه سانتی گراد. فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان، 5(1)، 87-106. SID. https://sid.ir/paper/261311/fa

    Vancouver: کپی

    شاملوفر مهشید، غیاثوند زهرا، کمالی مازیار، بای فاطمه. پتانسیل ضدباکتریایی اسانس رزماری (Rosmarinus officinalis) و نایسین بر فیله ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) در دمای 4 درجه سانتی گراد. فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان[Internet]. 1396؛5(1):87-106. Available from: https://sid.ir/paper/261311/fa

    IEEE: کپی

    مهشید شاملوفر، زهرا غیاثوند، مازیار کمالی، و فاطمه بای، “پتانسیل ضدباکتریایی اسانس رزماری (Rosmarinus officinalis) و نایسین بر فیله ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) در دمای 4 درجه سانتی گراد،” فیزیولوژی و بیوتکنولوژی آبزیان، vol. 5، no. 1، pp. 87–106، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/261311/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button