مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

956
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

233
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره آبی چای سبز و بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده بر ماندگاری گوشت چرخ شده ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) در دمای یخچال

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 80

کلیدواژه

گوشت چرخ شده ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix)Q2

چکیده

 عصاره چای سبز به دلیل داشتن ترکیبات پلی فنلی با خواص ضدباکتریایی و ضدویروسی به عنوان یک آنتی اکسیدانی قوی شناخته شده است. در این پژوهش, تاثیر سه عامل کاهش دما (5-3 درجه سانتی گراد), عصاره آبی چای سبز (GTE) (به میزان (800 ppm و MAP (به نسبت 50:5:45 برای گازهای N2:O2:CO2) بر تغییرات شیمیایی و حسی SCM, در مقایسه با بسته بندی معمولی (AP), در دمای یخچال مورد بررسی قرار گرفت. نتایج روند تغییرات پراکسید (PV) نشان داد که بعد از 4 روز, تمام تیمارها در مقایسه با AP, اثر محافظت کنندگی معنی داری بر اکسیداسیون روغن موجود در SCM دارند (P<0.05). استفاده از GTE و MAP به صورت جداگانه و به خصوص به شکل ترکیبی موجب کندتر شدن نرخ تشکیل اسیدهای چرب آزاد (FFAs) گردید, چرا که بر خلاف تیمار AP, افزایش این شاخص فقط در روز 16 بررسی معنی دار بود. مقدار مواد واکنش گر با تیوباربیوتیک اسید (TBARS) نمونه شاهد در روز 16 از حداکثر مجاز گذشته و به 0.21±2.51 میلی گرم رسید. استفاده از GTE اثر قابل ملاحظه ای بر روند افزایشی شاخص TBARS نمونه ها در مقایسه با AP نداشت (P>0.05). روند تغییرات pH در تمامی تیمارها صعودی بوده و تیمارهای GTE و یا MAP, بر افزایش pH موثر نبودند. در ارزیابی های حسی, تیمار MAP در مقایسه با تیمار GTE, امتیاز کیفی کل بالاتری کسب نمود و اختلاف معنی داری با MAP+TE در دمای یخچال نداشت. در مجموع MAP+GTE به عنوان تیمار منتخب و موثر در افزایش عمر ماندگاری SCM در شرایط نگهداری در یخچال, توانست زمان ماندگاری را حداقل 4 روز بهبود بخشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نوغانی، فاطمه، ارشادلنگرودی، هادی، جلیلی، سیدحسن، و کوچکیان صبور، انوشه. (1393). اثر عصاره آبی چای سبز و بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده بر ماندگاری گوشت چرخ شده ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) در دمای یخچال. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، 8(2 (پیاپی 30))، 71-80. SID. https://sid.ir/paper/161767/fa

    Vancouver: کپی

    نوغانی فاطمه، ارشادلنگرودی هادی، جلیلی سیدحسن، کوچکیان صبور انوشه. اثر عصاره آبی چای سبز و بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده بر ماندگاری گوشت چرخ شده ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) در دمای یخچال. فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)[Internet]. 1393؛8(2 (پیاپی 30)):71-80. Available from: https://sid.ir/paper/161767/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه نوغانی، هادی ارشادلنگرودی، سیدحسن جلیلی، و انوشه کوچکیان صبور، “اثر عصاره آبی چای سبز و بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده بر ماندگاری گوشت چرخ شده ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) در دمای یخچال،” فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری (شیلات)، vol. 8، no. 2 (پیاپی 30)، pp. 71–80، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161767/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button