Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

311
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

473
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر تزریق پیش از کشتار عصاره ی مرزنجوش (Origanum Spp. ) بر کیفیت ماهی قزل آلای رنگین کمان نگهداری شده در یخچال (4° C± 0. 5)

صفحات

 صفحه شروع 235 | صفحه پایان 245

چکیده

 هدف از این پژوهش, بررسی اثر نگه­ دارندگی عصاره گیاه مرزنجوش در غلظت­ های مختلف (0, 3, 6 و 9 درصد) به صورت تزریق پیش از کشتار بر میزان ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان در شرایط نگهداری در یخچال بود. برای این منظور ابتدا از ماهیان زنده ی مورد آزمایش 2 میلی لیتر خون خارج و به سرعت 2 میلی لیتر از غلظت­ های مختلف عصاره مرزنجوش به هر یک از نمونه­ های مورد بررسی تزریق گردید. 30 دقیقه پس از تزریق, ماهیان کشته (با خارج کردن از آب), فیله و آنگاه به مدت 16 روز در یخچال نگهداری شدند. در طی دوره ی نگهداری و در روزهای 1, 4, 7, 10, 13 و 16, کیفیت نمونه­ هااز نظر شاخص­ های pH, فساد ثانویه اکسیداسیون چربی (شاخص تیوباربیتوریک اسید), آهن هِم و مجموع ترکیبات ازته ی فرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد تزریق عصاره مرزنجوش پیش از کشتار به طور معنی داری بر کیفیت ماندگاری ماهیان تیمار شده تأثیر داشته و شدت فساد را در ماهیان تیمار شده به تعویق می­ اندازد. آنالیزهای آماری نشان داد که بین میزان حفظ کیفیت فیله ماهی قزل­ آلای رنگین کمان و غلظت عصاره مرزنجوش تزریق شده, رابطه مستقیمی وجود دارد. از همین رو با توجه به نتایج بدست آمده استفاده از عصاره ی مرزنجوش (تزریق تا 9 درصد) برای افزایش ماندگاری فیله ی قزل­ آلای رنگین کمان در شرایط نگهداری در یخچال توصیه می­ گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهرامی راد، علیرضا، حسینی، سیدولی، و گلچین، نگار. (1398). بررسی اثر تزریق پیش از کشتار عصاره ی مرزنجوش (Origanum Spp. ) بر کیفیت ماهی قزل آلای رنگین کمان نگهداری شده در یخچال (4° C± 0. 5). شیلات (منابع طبیعی ایران)، 72(3 )، 235-245. SID. https://sid.ir/paper/161948/fa

    Vancouver: کپی

    بهرامی راد علیرضا، حسینی سیدولی، گلچین نگار. بررسی اثر تزریق پیش از کشتار عصاره ی مرزنجوش (Origanum Spp. ) بر کیفیت ماهی قزل آلای رنگین کمان نگهداری شده در یخچال (4° C± 0. 5). شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1398؛72(3 ):235-245. Available from: https://sid.ir/paper/161948/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا بهرامی راد، سیدولی حسینی، و نگار گلچین، “بررسی اثر تزریق پیش از کشتار عصاره ی مرزنجوش (Origanum Spp. ) بر کیفیت ماهی قزل آلای رنگین کمان نگهداری شده در یخچال (4° C± 0. 5)،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 72، no. 3 ، pp. 235–245، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161948/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا