Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

779
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

735
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر پوشش نگهدارنده خوراکی کیتوزان حاوی اسانس مرزنجوش (.Origanum vulgare L) بر ماندگاری ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در یخچال

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 38

چکیده

 به منظور افزایش کیفیت و ماندگاری مواد غذایی روش های مختلفی در صنایع غذایی به کار می رود, در این تحقیق اثر پوشش نگهدارنده خوراکی کیتوزان و اسانس مرزنجوش بر شاخص های شیمیایی و میکروبی فیله قزل آلای رنگین کمان در دمای 4 درجه سانتی گراد مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور, محلول آبی کیتوزان 2 درصد در دو تیمار فاقد اسانس مرزنجوش و 5/0 درصد اسانس آماده شده و نمونه های فیله در محلول های تهیه شده غوطه ور شده و سپس در دمای1± 4 درجه سانتی گراد قرار گرفتند. فیله های بدون محافظ (شاهد) و فیله های دارای پوشش با فاصله زمانی 7 روزه (روزهای صفر, 7, 14 و 21 روز) مورد آزمایش های شیمیایی(TVN, TBA, PV) و میکروبی (باکتری های سرماگرا و سودوموناس ها) قرار گرفتند. در بررسی نتایج مشخص شد که نمونه های پوششی کیتوزان دارای اسانس مرزنجوش, بار باکتریایی و شاخص های فسادی کمتری را نشان داده و اثر بازدارندگی بهتری نشان دادند و بعد از آن تیمار پوششی 2 درصد کیتوزان قرار داشت. با توجه به نتایج این تحقیق به دلیل محدودیت استفاده از آنتی اکسیدان های مصنوعی و تمایل مصرف کنندگان به آنتی اکسیدان های طبیعی می توان 5/0 درصد اسانس مرزنجوش را به-عنوان یک آنتی اکسیدان موثر همراه با پوشش کیتوزان جهت افزایش ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان در دمای 4 درجه سانتی گراد معرفی نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جدی، سمیرا، یگانه، سکینه، جعفرپور، سیدعلی، و ناصری، محمود. (1398). تأثیر پوشش نگهدارنده خوراکی کیتوزان حاوی اسانس مرزنجوش (.Origanum vulgare L) بر ماندگاری ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در یخچال. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 11(1)، 23-38. SID. https://sid.ir/paper/516804/fa

    Vancouver: کپی

    جدی سمیرا، یگانه سکینه، جعفرپور سیدعلی، ناصری محمود. تأثیر پوشش نگهدارنده خوراکی کیتوزان حاوی اسانس مرزنجوش (.Origanum vulgare L) بر ماندگاری ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در یخچال. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1398؛11(1):23-38. Available from: https://sid.ir/paper/516804/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا جدی، سکینه یگانه، سیدعلی جعفرپور، و محمود ناصری، “تأثیر پوشش نگهدارنده خوراکی کیتوزان حاوی اسانس مرزنجوش (.Origanum vulgare L) بر ماندگاری ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در یخچال،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 11، no. 1، pp. 23–38، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/516804/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا