مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,146
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر اسانس مرزنجوش (.Origanum vulgare L) بر شاخص های رشد و کیفیت فیله ماهی قزل آلای رنگین-کمان (Oncorhynchus mykiss) در زمان نگهداری در دمای یخچال (4±1oC )

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 110

چکیده

 در این مطالعه اثر جیره های غذایی حاوی مقادیر مختلف اسانس مرزنجوش بر شاخص های رشد و کیفیت فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان در دمای یخچال (4±1oC) مورد پژوهش قرار گرفت. بدین منظور, ماهیان قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی 69.38±0.44 گرم با جیره های غذایی حاوی اسانس مرزنجوش (صفر, 250, 500 و 750 میلی گرم اسانس در هر کیلوگرم جیره غذایی) مورد تغذیه قرار گرفتند. بعد از پایان 48 روز دوره آزمایش, میزان شاخص های رشد مورد نظر تعیین و نیز از تعدادی از ماهیان گروه های آزمایشی فیله تهیه شد و فیله ها جهت بررسی کیفیت به مدت 21 روز در دمای یخچال (1±4 درجه سانتی گراد) قرار گرفتند و باکتری های سرماگرا, تیوباربیتوریک اسید (TBA) و مجموع بازهای ازته فرار (TVB-N) در فواصل زمانی 7 روزه (روزهای صفر, 7, 14 و 21) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در برخی از شاخص های رشد شامل وزن نهایی, افزایش وزن, درصد افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی تفاوت معنی داری در تیمارهای آزمایشی وجود دارد (p<0.05). هم چنین نتایج این بررسی نشان داد که فیله ماهیان تحت تیمار با سطوح مختلف اسانس مرزنجوش نسبت به گروه شاهد در طی نگهداری در یخچال, باکتری های سرماگرا و تیوباربیتوریک اسید (TBA) کمتری داشتند (p<0.05). به طوری که در روز 21, بیش ترین شاخص PTC در گروه شاهد (14.39±0.12 log cfu/g) و کم ترین آن در تیمار 750 میلی گرم اسانس مرزنجوش (12.38±0.09 log cfu/g) مشاهده گردید. هم چنین بیش ترین مقدار تیوباربیتوریک اسید در تیمار شاهد (1.57±0.05 mgMDA/Kg) و کم ترین آن در تیمار 250 میلی گرم اسانس مرزنجوش 1.20±0.08MDA/Kg به دست آمد (p<0.05). تیمارهای حاوی مقادیر مختلف اسانس تفاوت معنی داری با هم نداشتند (p>0.05). به طور کلی می توان گفت استفاده از 500 میلی گرم اسانس مرزنجوش در جیره می تواند موجب بهبود شاخص های رشد و کیفیت فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان در زمان نگهداری دمای یخچال (4±1oC) گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزی، الهه، یگانه، سکینه، فیروزبخش، فرید، و جانی خلیلی، خسرو. (1396). بررسی اثر اسانس مرزنجوش (.Origanum vulgare L) بر شاخص های رشد و کیفیت فیله ماهی قزل آلای رنگین-کمان (Oncorhynchus mykiss) در زمان نگهداری در دمای یخچال (4±1oC ). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 26(1)، 93-110. SID. https://sid.ir/paper/4753/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزی الهه، یگانه سکینه، فیروزبخش فرید، جانی خلیلی خسرو. بررسی اثر اسانس مرزنجوش (.Origanum vulgare L) بر شاخص های رشد و کیفیت فیله ماهی قزل آلای رنگین-کمان (Oncorhynchus mykiss) در زمان نگهداری در دمای یخچال (4±1oC ). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1396؛26(1):93-110. Available from: https://sid.ir/paper/4753/fa

    IEEE: کپی

    الهه عزیزی، سکینه یگانه، فرید فیروزبخش، و خسرو جانی خلیلی، “بررسی اثر اسانس مرزنجوش (.Origanum vulgare L) بر شاخص های رشد و کیفیت فیله ماهی قزل آلای رنگین-کمان (Oncorhynchus mykiss) در زمان نگهداری در دمای یخچال (4±1oC )،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 26، no. 1، pp. 93–110، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4753/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا