مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,220
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

695
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آثار جایگزینی پودر و روغن ماهی با منابع گیاهی در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 119 | صفحه پایان 131

چکیده

 هدف از این مطالعه بررسی تاثیرات جایگزینی پودر و روغن ماهی با منابع گیاهی در شاخص های رشد, کارایی تغذیه, ترکیب شیمیایی و ترکیب اسیدهای چرب بافت عضله ماهی قزل آلای رنگین کمان است. ماهیان با میانگین وزنی 2±15 گرم در 12 مخزن پرورشی (300 لیتری) با تراکم 50 قطعه در هر مخزن توزیع و به مدت 60 روز با جیره های آزمایشی تغذیه شدند. ترکیب روغن های گیاهی کانولا, بزرک و گلرنگ (به ترتیب با نسبت های 40, 30 و 30 درصد) به طور کامل جایگزینی روغن ماهی شد و از ترکیب منابع پروتئین گیاهی (گلوتن گندم, گلوتن ذرت و کنجاله سویا) در 3 سطح 40, 70 و 100 درصد به منزله جایگزینی پودر ماهی استفاده شد. منبع پروتئین و روغن جیره گروه شاهد فقط شامل پودر ماهی و روغن ماهی بود. نتایج نشان داد که جایگزینی 40 درصد پودر ماهی جیره با ترکیب منابع گیاهی تاثیرات منفی معنی داری در شاخص های رشد, کارایی تغذیه و ترکیب شیمیایی عضله ماهیان تیمارهای مختلف نداشت ((P>0.05. جایگزینی 70 و 100 درصد پودر ماهی جیره با ترکیب منابع پروتئین گیاهی موجب کاهش معنی دار وزن نهایی, ضریب تبدیل غذا, محتوای پروتئین بافت عضله, ضریب کارایی چربی و پروتئین همچنین, شاخص ارزش تولیدی پروتئین در مقایسه با گروه شاهد شد (P<0.05). جایگزینی روغن ماهی با روغن های گیاهی سبب افزایش معنی دار درصد اسیدهای چرب اسید واکسنیک, اسید لینولئیک و اسید لینولنیک و کاهش معنی دار اسیدهای چرب اسید مریستیک, اسید پالمیتیک, اسید اولئیک, اسید آراشیدونیک, اسید ایکوزاپنتانوئیک و اسید دوکوزاهگزانوئیک در عضله ماهیان شد (P<0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جلیلی، رضا، آق، ناصر، نوری، فرزانه، و ایمانی، احمد. (1392). آثار جایگزینی پودر و روغن ماهی با منابع گیاهی در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). شیلات (منابع طبیعی ایران)، 66(2)، 119-131. SID. https://sid.ir/paper/161968/fa

    Vancouver: کپی

    جلیلی رضا، آق ناصر، نوری فرزانه، ایمانی احمد. آثار جایگزینی پودر و روغن ماهی با منابع گیاهی در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1392؛66(2):119-131. Available from: https://sid.ir/paper/161968/fa

    IEEE: کپی

    رضا جلیلی، ناصر آق، فرزانه نوری، و احمد ایمانی، “آثار جایگزینی پودر و روغن ماهی با منابع گیاهی در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 66، no. 2، pp. 119–131، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/161968/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button