مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

801
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

872
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جایگزینی پودر سویا (HP310) در جیره غذایی و تاثیر آن در عملکرد رشد و فاکتورهای خونی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 209 | صفحه پایان 223

کلیدواژه

قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)Q2
پودر اصلاح شده سویا (HP310)Q2

چکیده

 هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر جایگزینی آرد ماهی با پودر اصلاح شده سویا (HP310) در عملکرد رشد و ایمنی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بود. بنابراین, پنج تیمار آزمایشی حاوی سطوح جایگزینی 0 , 25 , 50 , 75 و 100 درصدی HP310 با آرد ماهی جیره طراحی شدند. جیره حاوی 100 درصد آرد ماهی (0 درصد) به منزله تیمار شاهد در نظر گرفته شد. لاروهای قزل آلای رنگین کمان (میانگین وزن اولیه 0.03±1.17 گرم) طی دوره ای 60 روزه با جیره های آزمایشی, که هر یک واجد چهار تکرار بودند, تغذیه شدند. نتایج نشان داد که افزایش میزان پروتئین گیاهی تا سطح 50 درصد جیره بدون تاثیر منفی در میزان دریافت غذا سبب افزایش وزن بیشتر, افزایش نرخ رشد ویژه و کاهش ضریب تبدیل غذایی و در نتیجه عملکرد بهتر رشد در بچه ماهیان نسبت به تیمار شاهد شد (P<0.05), در حالی که درصدهای جایگزینی بالاتر از 50 درصدی آرد ماهی جیره با منابع پروتئینی گیاهی, کاهش معنی دار دریافت غذا و عملکرد ضعیف تر فاکتورهای رشد بچه ماهی ها را به دنبال داشت(P<0.05). بررسی پارامترهای خونی بیان گر کاهش میزان هموگلوبین, هماتوکریت و تعداد گلبول های قرمز خون با افزایش سطح جایگزینی HP310 در جیره های غذایی بود, البته این تفاوت میان تیمار شاهد و سایر تیمارها تا سطح 75 درصدی جیره قابل توجه گزارش نشد (P>0.05) و فقط تیمار حاوی 100 درصد HP310 کاهش معنی داری را نسبت به تیمار شاهد نشان داد (P<0.05). بررسی گلبول های سفید خون بیان گر افزایش معنی دار تعداد آن ها هم زمان با افزایش درصد جایگزینی آرد ماهی جیره نسبت به تیمار شاهد بود (P<0.05). نتایج آزمایش کنونی نشان داد که می توان پودر اصلاح شده سویا (HP310) را تا سطح 50 درصد بدون تاثیرات منفی در عملکرد رشد و فاکتورهای خونی جایگزین آرد ماهی در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حق بیان، سمیرا، شمسایی، مهدی، ایلا، نیما، عبداله تبار، یاسر، و بزرگ زاده، پوریا. (1394). جایگزینی پودر سویا (HP310) در جیره غذایی و تاثیر آن در عملکرد رشد و فاکتورهای خونی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). شیلات (منابع طبیعی ایران)، 68(2)، 209-223. SID. https://sid.ir/paper/162054/fa

    Vancouver: کپی

    حق بیان سمیرا، شمسایی مهدی، ایلا نیما، عبداله تبار یاسر، بزرگ زاده پوریا. جایگزینی پودر سویا (HP310) در جیره غذایی و تاثیر آن در عملکرد رشد و فاکتورهای خونی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). شیلات (منابع طبیعی ایران)[Internet]. 1394؛68(2):209-223. Available from: https://sid.ir/paper/162054/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا حق بیان، مهدی شمسایی، نیما ایلا، یاسر عبداله تبار، و پوریا بزرگ زاده، “جایگزینی پودر سویا (HP310) در جیره غذایی و تاثیر آن در عملکرد رشد و فاکتورهای خونی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” شیلات (منابع طبیعی ایران)، vol. 68، no. 2، pp. 209–223، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/162054/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button